Moulinex kirjoitti:
Pääkallosormusta luulin aluksi markkinarihkamaksi, mutta selvää hopeaa on ja leima '84' viittaisi vuosiin 1853-1891.
No ohhoh Mulle ainakin tuli yllätyksenä että pääkallokorjua on noinkin vanhoja. Googlen mukaan on vanhempiakin Hieno löytö.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
Hopeaonnittelut! Komia sormus ja hyvin oot kauden saanu auki
XP Deus+Garrett Pro-pointer II
Vanhimmat hopearahat: 1örtug Albrekt av Mecklenburg 1364-1389
1örtug Erik av Pommern 1396-1439
Viikinkiaikainen kupurasolki
"Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei."
Kaverilla meni tuossa reissussa alaleuka sijoiltaan, mutta ei liittynyt mitenkään tuohon sormukseen (tuli mieleen heti mustanaamion vasen koukku)
ETL kirjoitti:Komee on kyllä sormus ja tippakin vielä
Muutenkin hienoja löytöjä. Onkos nuo kaksi alareunan puolikasta kaksoisnapeista? Eikös ne voi olla ties miten vanhoja...
Tuo pelto on todella matalalla ja ensimmäiset asutukset tullut siihen joenuoman viereen 1500 luvulla. Uskon että menee samaan ikähaarukkaan muiden löytöjen kanssa.
Tuo hopealeima 84 on venäläinen standardi ns. zolotniks merkintä jota käytettiin tosiaan mainitsemasi vuodet Suomessa, mutta Venäjällä ilmeisesti pitkälle 1900-luvun puolelle? Numeron 84 vasemmalla puolella on myöskin ilmeisesti leima joka ilmaisee paikkakunnan missä valmistettu, kuvasta ei selviä mikä se olisi
Vanhimmat löydöt rautakautta 300 - 1150/1300, vanhin kolikko dirhemi lyöty ennen v.833
XP Deus
Garrett Pro-Pointer
Kanta-Hämeen Menneisyyden Etsijät
brosse kirjoitti:Tuo hopealeima 84 on venäläinen standardi ns. zolotniks merkintä jota käytettiin tosiaan mainitsemasi vuodet Suomessa, mutta Venäjällä ilmeisesti pitkälle 1900-luvun puolelle? Numeron 84 vasemmalla puolella on myöskin ilmeisesti leima joka ilmaisee paikkakunnan missä valmistettu, kuvasta ei selviä mikä se olisi
Kiitti vinkistä! Sormuksessa on myös noiden kahden lisäksi kolmas leima joka on epäselvä. Voisin yrittää ottaa siitä kuvan.
Onkohan kyseessä viktoriaaninen "Memento mori" koru, tai jotain semmoista vuosisadanvaihteen salaseurojen/spiritistien rekvisiittaa.. Aika jännä sormus joka tapauksessa.
Näitä löytyy venäläisiltä sivustoilta aika paljon,1800 l esim. ollut useampien sotajoukkojen sormuksina, myöhemmin ww2 aikana totenkopf (SS).. samassa merkityksessä.Käytetty esim. kriminsodan aikana jne...
Venäjällä tätä kutsutaan Adamin kalloksi joka tai kuolleen kalloksi "Адамова голова" hopeapitoisuus leima 84 ja paikkakunta leima.
Hieno harvinainen löytö,olivat aikoinaan aikamoisia SS joukkoja Venäjältä.Varmaankin myös pelättyjä.
Vanhimmat kolikot:Saksalainen Penning v.1075,Kuningas Stephen v.1135.Dirhem v.754
Viikinkiaikainen hevosenkenkäsolki,kupurasolki,rannerengas ja ketjunkantaja ym.Ruotsalainen tippa.
Ja kaikki vasta alussa...........Minelab X-Terra 705 GoldPack
Goldman1 kirjoitti:Näitä löytyy venäläisiltä sivustoilta aika paljon,1800 l esim. ollut useampien sotajoukkojen sormuksina, myöhemmin ww2 aikana totenkopf (SS).. samassa merkityksessä.Käytetty esim. kriminsodan aikana jne...
Venäjällä tätä kutsutaan Adamin kalloksi joka tai kuolleen kalloksi "Адамова голова" hopeapitoisuus leima 84 ja paikkakunta leima.
Kiitos Goldmanille ja muille jotka antoi hyviä linkkejä ja vinkkejä! Löysin ihan vastaavan sormuksen ja epäselvä tekijäleima jonka epäilin olevan A*C taitaa ollakin AbC.
Tässä vielä muutama vuosi takaperin löytämä venäläinen mitali n.2km päästä tuosta sormus pellosta. Tiedä vaikka sormus olisi ollut samalla sotilaalla napoleonin venäjän taisteluissa, josta tuo mitali myönnetty
Tuohan on vapaamuurareiden jetoni: kolmio ja silmä.
XP Deus+Garrett Pro-pointer II
Vanhimmat hopearahat: 1örtug Albrekt av Mecklenburg 1364-1389
1örtug Erik av Pommern 1396-1439
Viikinkiaikainen kupurasolki
"Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei."