Liitän tähän pari quotea tuolta aiemmilta sivuilta
Velsku kirjoitti:Muissa etsimissä olen akkuja käyttänyt itsekin, mutta tässä yllätti tuo, että laite laskee tehoja kun akun virta vähenee ja akuilla lähtökohtaisesti oli siinä pisteessä jo heti kun laittoi ne sisään, että laite laskee tehoja. (signaalit menee epäselkeiksi). Noissa muissa etsimissä ei ole niin selkeää eroa ollut, onko akut täydet vai ei. Explorerin käytössä ei huomaa muuten, kuin laite alkaa tuuttaamaan matalaa jännitettä, jolloin on vaihdettava paristot.
Nimellisjännite oli siis ihan hyvin noissa akuissa vielä tallella, kun mittasin. Sehän on 0,3V alempi kuin 1,5V paristojen ja ilmeisesti sai aikaan sen, että paristoindikaattori näytti jännitteen mukaan kahta pykälää. Ja olettamani mukaan laite kulkee silloin "säästö" teholla, tai jänniteregulointi alkaa tuottamaan häiriöä laitteeseen.
Taitaa siis olla turhat tällä kapineella akut, ellei joku kokemuksesta osaa sanoa muuta.
Ja nyt kun on uudet patterit sisällä, en viitsi alkaa aukaisemaan turhaan luukkua, jotta testaisi ihan täyteen ladatuilla akuilla, kun tuota vesihuispausta tulee myös tehtyä. Pitää odotella, että nämä patterit tyhjenee siihen "2 pykälää" pisteeseen.
Velsku kirjoitti:Se piiri siellä ei tiedä minkä merkkisitä akuista virta tulee. Mulla oli yhden kerran koetuksella kerranladatut vartan 2700mah ladattavat, jotka on samaa tyyppiä kuin eneloopit (eli ns. itsepurkautumattomat). Ovat ns. yhtä hyvät akut kuin eneloopit. Ne oli vedetty täyteen BC-900 laturilla, eli vastaavalla mitä sulla (tuo antaa vain vähän enemmän latausvirtaa tarvittaessa, mitä pikkuveljensä. muuten samanlainen). Muutaman kerran ladattujahan nuo akut pitäisi olla, että täysi teho saavutettaisiin, mutta kyllä mulla kuitenkin jäi tuo akkukokeilu tuohon. Liian nopeaa laskee täysiltäpykäliltä alas johtuen lähtöjännitteestä. Jos akkuja jatkossa käytän, hommaan tuohon noita Ni-Zn akkuja, joilla lähtöjännite 1,6v, mutta nyt on iso nippu pattereita ostettu. Menee koko kesän niillä.
Minun mielestä tuossa tapahtuu huononeminen jo 2:lla pykälälläkin, paristoilla ja akulla. Jos regulointi toteutettu huonosti, niin tuo jännitteen lasku "2:n pykälään" voi aiheuttaa jo vähän häiriötä ja kun jännite laskee vielä, niin aina vain enemmän. Pitää seuraavalla kerralla tehdä ilmatestejä miten vaikuttaa etsintä syvyyteen, vai vaikuttaako vain signaaleihin (selkeyteen). Eli tapahtuuko tehonpudotus 2-pykälällä, vai vain "häiriöityminen" ja tehonpudotus vasta 1:llä pykälällä.
Mutta tärkeintä tässä on huomata se, ettel kannata tyhjiksi pattereita tällä laitteella ajella vaikka käynnissä laite pysyykin, vaan vaihtaa jo etukäteen.
Eli jos elektroniikka pudottaa tehoja laitteesta heti kun jännite putoaa tietyn kynnyksen yli ja akuissa nimellisjännite jo oletuksena pienempi kun normi paristoissa niin droppaako kone tehot heti täysillä akuilla? Aiemmilakim sivuilla postailtiin muunlaisia kokemuksia mutt utelin lisää kun jäi vähän ristiriitaiset tiedot.
Olen monta vuotta käyttänyt ladattavia ilman mitään ongelmia kunhan vaihtaa ne jänniteindikaattorin laskettua kahteen palkkiin. Siinä kohdassa tehot ja äänet alkavat muuttua.
Kerran tänä kesänä kävi niin että vara- akkupaketti unohtui kotiin ja jouduin ostamaan paristot matkan varrelta enkä kyllä huomannut mitään eroa etsimen toiminnassa. Mitään ilmatestejä en tosin tehnyt.
-Xp Deus
-Garrett At Pro
Vanhin löytö kivikaudelta, + kupurasolkia, punnuksia, nuolenkärkiä, keihäänkärki (55,5 cm), dirhemeitä, kirveitä ym. n. 400-1100 jKr
Paras löytö on tämä harrastus
MPE ry
Testaan tuota nyt kuitenkin Eneloopeilla. Hommahan on ihan ok jos jännite pysyy rajan yläpuolella riittävän pitkän aikaa, mieluusti tietysti kauemman kun markettipattereilla.
Nuo on Tormentorin laittamat lainaukset on kyllä ihan mielenkiintoisia pointteja. Niin mielnkiintoisia, että täytyy ehkä itsekin testailla AT Pro:ta lähipellolla uusilla paristoilla, että kuuluuko silloin syvemmät signaalit sen selvemmin.
Pääasiassahan minä käytän At Prota rannoilla ja puistoissa, jolloin en ole kaivannut maksimaalista syvyyttä vaan lähinnä sitä että signaalit on ollut selkeitä. Pari kertaa on kyllä käynyt niin, että kauhean rautapörinän seasta on kuulunut hyvä signaali joka on sitten saanut kaivamaan ja kyseinen kohde on paljastunut ns. hyväksi löydöksi. Tällöin en ole kyllä älynnyt katsoa akkujen varaustilaa.
Niksu
Garrett AT Pro: 8,5x11" ja NEL Big&Snake sekä ACE250
Garrett Pro-Pointer
Vanhin löydetty kolikko: 1 ör vuodelta 17?? ja 2 kopeekka vuodelta 1810
Acessa ei oo myöskään tullut syvyyttä testattua, mutta jotenkin tuntuu että "id:t" on vähän outoja jos lähes tyhjillä pattereilla tai akuilla käyttää. Oonkin vaihtanut/ladannut ne aina kun virtapykäliä on kaksi jäljellä tai ace 150:ssä paristovalo alkaa vilahtelemaan ääntelyn tahtiin.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
Samat on sävelet täälläkin!
Yleismittarilla tarkistan ace akut ja paristot ennen reissuja!
Jos esim 1.5voltin paristot näyttää lukemaa 1.4 tai alle vaihdan paristot ja ne menee käyttöön muuhun! Pakkasella ainakin vajaa akut ja paristot täytyy pitää kunnossa vaikkapa ne lämpimällä vajainakin toimisi! Minä vaan teen näin!
Samoin on pro-pointterin kanssa. Mittaan ja paristo kiertoon jos tehot tippuu!
Pointterin akku kun alkaa tyhjetä, se näyttää alkavan houria itsekseen.
Ace Garret 250+Exelrattor DD 10/14kela.
Golden Mask 4+ 10,5 kela
Garretin pro pointter.
Vanhin kolikko 1748 öre, hopiaa ym ja maasta nostettua rautaa yli 160 kiloa!
Nyt olen tehnyt pari etsintäreissua At Prolla, joka on varustettu akkujen sijaan paristoilla, ja alkaa tuntua siltä että noissa Tormentorin laittamissa lainauksissa on jotain perää.
Eilen ehdin etsiä lähipellolla puolisen tuntia ennen kuin raju ukkoskuuro keskeytti. Etsin alueelle, jossa viimeksi ei kuulunut kuin rautapörinää ja kaivoin signaalit, jotka olivat selkeitä ja joiden id ei hyppinyt. Löysin Aleksanteri II:n aikaiset yhden ja viiden pennin kolikot ja shakkinappulaa tai venttiiliä muistuttavan mikättimen, missä oli "lautasessa" rautaa sisällä. Varsinkin 5 pennin kolikko löytyessään sai minut epäilemään, että ehkä sittenkin peltohommissa kannattaa käyttää paristoja, sillä At Pro poimi kymmensenttisen sängen päältä heiluttaessa selkeän signaalin id-luvulla 86 ja kolikko löytyi arviolta 15-20 sentin syvyydeltä.
Tänään kävin koittamassa puistossa ja siellä en havainnut paristojen käytössä noin dramaattista eroa, mutta pintanurmea syvemmältä kaivoin pari vanhempaa kolikkoa. Lisäksi pintanurmelta löytyi vahvan rautapörinän seasta ns. Coin-spill, ja siitä kohdasta olen varma, että olen siinä etsinyt sekä At Prolla että ACE250:llä.
Täytynee jatkaa testailua. Jos ei muuta niin ompahan taas jotain mielenkiintoa käydä etsimässä jo etsityillä aluella.
Niksu
Garrett AT Pro: 8,5x11" ja NEL Big&Snake sekä ACE250
Garrett Pro-Pointer
Vanhin löydetty kolikko: 1 ör vuodelta 17?? ja 2 kopeekka vuodelta 1810
Minelabin safarissa on akkujen kanssa sama ominaisuus. kun jännite laskee tarpeeksi alas niin laitteesta tulee jotenkin levottomampi. Käytännossä akkujen kanssa kolmea palkkia ei näytä kuin ehkä puoli tuntia, kahdella palkilla mennään pitkään, sit kun tippuu yhteen palkkiin niin jotain reilun tunnin luokkaa on vielä miellyttävä piiparoida, jossain vaiheessa menee vaan hermot, kun kolikkopiipitkin menee epäselviksi ja tulee vaihdettua tuoreet akut. Mulla käytännössä aina ladatut akut matkassa ja vielä patterit auton takarontissa varmuuden vuoksi
Käytössä eneloopit ja jotkut halpikset. Akkujen välillä en ole havainnut oikeastaa eroja. Patterit kestää "vakaana" huomattavasti pitempään, varmaan tuplaten kauemmin kuin akut. Hieman hatusta vedetty arvio on, että akuilla menee 6-8 tuntia vakaana ja ehkä pari tuntia sen perään ennen kuin sammuu. Pattereilla mennään yli kymmenen tuntia pitkälti, ehkä jopa viitisentoista ja epävakautta ei tule käytännössä juurikaan vaan sammuu sit pian kun on sammuakseen.
Näin siis minelabin safari käyttäytyy..
Hyvin lyhen kokemuksen perusteella At on hyvin saman tyylinen käytökseltään. Viime syksyn viimeisellä vesipiippi kerralla rupesi antamaan hiukan häiriötä. Ajattelin että jaha, vettä kelassa. Annoin talven kuivahtaa ja paikkasin naarmut epoksilla ja vaihtelin uudet patterit -> keväällä ei mitään häiriöitä. Jotenkaan kelan naarmut ei näyttäneet olevan läpi asti. Yks oli syvempi mutta silti sanoisin että haamupiipit johtuivat huonoista pattereista..
Juniori on käyttänyt molempia AT- pro:ssa ilman mitään ihmeenpiä
eroavaisuuksia.
Akku-paristot putoavat nopeasti 3-palkin tasolle, mutta pysyvät sitkeästi
3-2 palkin tasolla ja nousevat jopa 1 -tasolta 2-tasolle parin päivän tauon jälkeen.
Vartan Accu-Photo akut ovat osoittautuneet varsin mainioiksi.
Ei ne kyllä kestä laatuparistoja pidenpään, mutta varsin varteenotettava vaihtoehto,
ainakin jos piippailee useasti.
Ja löytöjen suhteen eroavaisuus on mielestämme aivan HUU-HAA:ta
jore ja pojat!
Vanhin löytökolikko: Valens v. 364-378.
Vanhin löytöesine: Kirves pronssikaudelta.
Teinpä pienen vertailevan ilmatestin pari etsintäreissua käyneillä Eneloopeilla ja sitten tuoreilla alkaliparistoilla: ei mitään eroa etäisyydessä tai signaalin laadussa.. Eneloopien jännite tosin oli laskenut vasta yhden pykälän, täytyy uusia testi kun jännite laskee enemmän. Kuten tuossa jo ylempänä kirjoitin olen aina vaihtanut akut jännitteen pudottua kakkospykälään. Kakkosella voi huispata kyllä vielä pitkään ainakin puistoissa.
-Xp Deus
-Garrett At Pro
Vanhin löytö kivikaudelta, + kupurasolkia, punnuksia, nuolenkärkiä, keihäänkärki (55,5 cm), dirhemeitä, kirveitä ym. n. 400-1100 jKr
Paras löytö on tämä harrastus
MPE ry
Onko kyseisen laitteen harrastajilla kokemuksia noista Finndetectorissa myynnissä olevista langattomista kuulokkeista. Meinaan tilata ne. Onko ollut hyviä?
XP Deus ja Nokta Rs pinpointter. Vanhin kolikko 2 öre 1573. Puukko historiallisesta ajalta. Pyyntikuopat Kivikaudelta pintalöytönä.
Garrett 350 kirjoitti:Onko kyseisen laitteen harrastajilla kokemuksia noista Finndetectorissa myynnissä olevista langattomista kuulokkeista. Meinaan tilata ne. Onko ollut hyviä?
Hiljan ostin sielta G400i, jonka mukana tuli langattomat kuulokkeet. Tarkoittanet samoja? Mulla kertyi kokemusta nistä vain noin 3 etsintäkerran ajalta.
En tiedä oliko vikaa käyttäjässä, kuulokkeissa, vai molemmissa mutta yhdistäminen mielestäni hidasta ja yhteys katkesi muutamaan otteeseen. Sangat sopi huonosti omaan päähän.
Kovin laadukkailta eivät vaikuta noin yleisolemukseltaan.
Jäivät siis kaappiin ja otin langalliset käyttöön. Sopivat huomattavasti paremmin päähän ja luonnollisesti käyttövalmiina välittömästi.
Ei tarvi miettiä mitään latailuja ennen reissuja yms.
Kukin tavallaan mutta langalliset on mun juttu vaikka piuha hiukan tiellä joskus onkin.
Garrett 350 kirjoitti:Onko kyseisen laitteen harrastajilla kokemuksia noista Finndetectorissa myynnissä olevista langattomista kuulokkeista. Meinaan tilata ne. Onko ollut hyviä?
Hiljan ostin sielta G400i, jonka mukana tuli langattomat kuulokkeet. Tarkoittanet samoja? Mulla kertyi kokemusta nistä vain noin 3 etsintäkerran ajalta.
En tiedä oliko vikaa käyttäjässä, kuulokkeissa, vai molemmissa mutta yhdistäminen mielestäni hidasta ja yhteys katkesi muutamaan otteeseen. Sangat sopi huonosti omaan päähän.
Kovin laadukkailta eivät vaikuta noin yleisolemukseltaan.
Jäivät siis kaappiin ja otin langalliset käyttöön. Sopivat huomattavasti paremmin päähän ja luonnollisesti käyttövalmiina välittömästi.
Ei tarvi miettiä mitään latailuja ennen reissuja yms.
Kukin tavallaan mutta langalliset on mun juttu vaikka piuha hiukan tiellä joskus onkin.
Olen myös kuullut huonoa noista garretin mukana tulevista langattomista kuulokkeista. Ite ohjastan garrettia niin, että johto kulkee ainakin kämmenen ja kahvan välissä ja joskus olen jopa laittanut sen kyynärtukeen kiinni niin, että se johto tulee taaempaa korville. Ei heilu kokoajan siinä näytön edessä, eikä näin ollen myöskään tarraa mihinkään näytön kulmiin tms. kiinni. Huomasin nimittäin Minelabin ja Blisstoolin kanssa, että kun johto tulee taaempaa, niin se on vähemmän tiellä.
XP Deus 11" full WS5 + 9" HF
Blisstool ltc64x V6 15" kelalla
Garrett sea hunter II
Mi-6 + Garrett porkkana
Satakunnan Menneisyyden Etsijät
Vanhin raha: Kristianin klippinki
Rapoo H3070 langattomia kuulokkeita olen käyttänyt nyt kaksi kautta sekä AtPro:ssa etä Makro Racerissa enkä langallisiin enää palaa. Ainoa huono asia noissa on että joutuu lataamaan joka reissulle. Toiminta-aika 5-6 tuntia yhdellä latauksella riittää kyllä hyvin tarpeisiini.
-Xp Deus
-Garrett At Pro
Vanhin löytö kivikaudelta, + kupurasolkia, punnuksia, nuolenkärkiä, keihäänkärki (55,5 cm), dirhemeitä, kirveitä ym. n. 400-1100 jKr
Paras löytö on tämä harrastus
MPE ry
Ensiasennuspatterit kestivät yllättävän kauan ennenkuin putosivat kahteen pykälään. Tämän jälkeen laitoin 1,4V Eneloopit ja kyllä noilla melkoisen kauan piippailee ennenkuin varaus putoaa kahteen pykälään, jossa mahdollisesti siis se tehonalennuskynnys menee. Että en näe kyllä ongelmaa näiden käyttämisessä.
Tilasin myös kuulokeadapterin ja nuo Rapoon langattomat luurit, ärsyttävä repiä luureja päästä aina kaivamisen ajaksi.
Tätä vähän mietinkin että kuinkahan lujaa piippii ilman säätöjä mutta ajattelin että varmaan OK jos pitää vähän puolimoisesti luureja korvilla. Mutta tuo oli niin halpa että tilasin vielä senkin, kiitos vinkistä
Nelisatasen kanssa ID83 on todennäköisesti, paikasta tietenkin riippuen: repäisykorkki, hylsy, luoti, roska tai peräti kolikko. ID85 on mitä varmimmin Alkon korkki, roska tai peräti kolikko.
Muuttuuko elämä yhtään paremmaksi jos säästäisi rahaa, pistäisi tuon vara/kaverikoneena toimivan 300i kiertoon, alentaisi tuon 400i vara/kaverikoneeksi ja ostaisi pääkoneeksi AT Pron? Kaksi konetta haluan jokatapauksessa pitää, kun kaveri käy ahkeraan mukana etsimässä.
Kai se nyt hieman syvemmältä ottaa? Miten ID asteikko toimii 400i verrattuna? Vastaava? Tarkempi? Eri skaalalla, eli ID.et erilaiset?
Tuleeko muutenkin tarpeeksi eroa tuohon nelisataseen verrattuna että moisessa suunnitelmassa olisi yhtään mitään järkeä?
Ainakaan Id-lukemien takia ei kannata konetta vaihtaa. Lukema on AtPro:ssa(kin) vain suuntaa-antava. Ja etsintäsyvyyteen vaikuttaa lähinnä kelan koko. Minulla AtPro käytössä vain vedenkestävyyden vuoksi ja kun aikanaan käytettynä edullisest sain
-Xp Deus
-Garrett At Pro
Vanhin löytö kivikaudelta, + kupurasolkia, punnuksia, nuolenkärkiä, keihäänkärki (55,5 cm), dirhemeitä, kirveitä ym. n. 400-1100 jKr
Paras löytö on tämä harrastus
MPE ry
jos spider meinaat päivittää, niin päivitä deusiin suoraan, jollet kaipaa vesitiivistä konetta. tälläkin hetkellä tuolla myynnissä vähän käytetty deus 800€ ite sain juur viikonloppuna hommattua sellasen 400 acen tilalle ja olen kyllä tyytyväinen. kevyt ja tarkka. sen kanssa mennään enemmänkin äänimaailmaa kuulostellen, mutta siihenkin oppii äkkiä.
XP Deus 11" full WS5 + 9" HF
Blisstool ltc64x V6 15" kelalla
Garrett sea hunter II
Mi-6 + Garrett porkkana
Satakunnan Menneisyyden Etsijät
Vanhin raha: Kristianin klippinki
Tuli hommattua ulkomailta uusi (2016) NEL Thunder-kela rikkinäisen vakiokelan tilalle. Kaivelemaan ei enää pääse, mutta ilmatestillä kokeilin syvyystehoja. Kelan koko ja paino tuntuu vielä siedettäviltä, tiheisiin pusikoihin sillä ei tosin viitsi mennä heilumaan.
Ohessa syvyystestin tuloksia vakiokelaan nähden:
Pipari 1700-l..... vakiokela 27cm, NEL 36cm
2euroa ... vakiokela 27cm, NEL 36cm
tipparaha ... vakiokela 15cm, NEL 19cm
Alkon korkki ... vakiokela 30cm, NEL 40cm
Ostin Marsin Goliathin. Aleksanteri II 5penniä ainoastaan 5cm lisää syvyyttä normikelaan nähden. Noin 30cm syvyyttä. Taajuus F1-F4 näyttäävaikuttavan yllättävän paljon F4 kaikkein syvimmälle.. Nähtävästi ainoastaan taajuutta muuttamalla pääsee syvemmälle mutta tarkkuus saattaa huonontua aikas paljon.Tosin Garretin taajuus muunnin on niin pieni että ei tarkkuuteen vielä vaikuta. Ja noitten akku pattereitten suhteen vaikka jännite onkin alhaisempi. Ei vaikutusta syvyyteen, äänet hivennen kirkkaanpi ehkä nopeuteen myös. testattu Ansmann Ni-Zn akuilla joissa nimellis teho 1.6v. Ladattu Ansmannin omalla laturilla.
Pikalainassa AT Pro.
Vastaus omaan aiempaan kysymykseeni: kyllä ne kolikot sattuu eri ID alueelle verrattuna 400i.
Eurokolikot AT Pro n.64-78, 400i n.80-85.
Modasin nurkkiin jääneen liitinviallisen ace 250:n vakiokelan AT Prohon. Testien perusteella vaikuttaa toimivan hyvin ja saakin palvella kahluuhommissa tulevana kesänä.
Garret At Pro & Pro-Pointer II
Motonetin lapio
Würthin puukko
Bilteman saappaat