Lupa-asioista tiedustelu

Kertoiko isovanhempasi tarinoita saareen haudatusta aarteesta? Onko levottomina aikoina kätketty metsiin rahaa? Tarinoita aarteista.
Huutosuoli
Viestit: 2
Liittynyt: 06 Huhti 2015, 15:13
Paikkakunta: Vaasa

Lupa-asioista tiedustelu

Viesti Kirjoittaja Huutosuoli »

Olen pikkupojasta asti saanut viettänyt aikaani Vanhan Vaasan historiallisella alueella jolla on muuassa kuuluisa rauniokirkko. Tiedän, että lähestulkoon koko Vanha Vaasa on museoviraston suojeluksessa jolloin en ole alueella tonkinut (vaikkakin joku näin alueelle ilmestyneistä kuopista päätellen on tehnyt). Mutta sattuu olemaan niin, että isoisäni ja isoisäni jo edesmennyt isä omistavat tontteja alueelta. Miten museovirasto suhtautuu näillä tonteilla tonkimiseen? Tonteilla on ollut toimintaa jo ennen Vaasan paloa 1800-luvulla, joten tonteilta voisi löytyä yhtä jos toistakin. Alueelta löytyy tietojen mukaan yhä vieläkin tuntemattomia kellareita ja muita käytäviä. Päätin kysyä asiasta ennen kuin lähden tekemään mitään.
Avatar
Serafiina
Raavas Tonkija
Viestit: 901
Liittynyt: 31 Touko 2014, 12:11
Paikkakunta: Varsinais-Suomi ja Stadi

Re: Lupa-asioista tiedustelu

Viesti Kirjoittaja Serafiina »

Jos on oikeasti suojeltua aluetta, ei maanomistajalla ole eri vapauksia. Jos yli 100 vuotiaassa toimintekeskuksessakaan ei saisi piippailla. Eli esim vanhan maatalon ja -tilan alueet. Mutta mutta ...
Fisher 1236-X2, Garret ace 250, Garret pro-pointer
2 öre 157x
Avatar
Kiukaisten Paroni
Metallinetsijä
Viestit: 486
Liittynyt: 23 Loka 2015, 02:22
Paikkakunta: Kiukainen

Re: Lupa-asioista tiedustelu

Viesti Kirjoittaja Kiukaisten Paroni »

Täältä http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta kun vasemmalta valitsee karttatasot -> suojellut alueet ja rasti kohtiin muinaisjäännökset sekä muinaisjäännösalueet, niin näkee mitkä paikat on kaivuukiellossa ja jos epäilyttää, niin voipi olla museovirastoon tai paikalliseen museoon yhteyksissä ja kysellä sieltä :) Mitä äkkiseltään katsoin, niin ei tuo vanhan vaasan alue niin mahdottomalta näytä :) pari isompaa kieltoaluetta näytti olevan ja sit jotain yksittäisiä täpliä.
XP Deus 11" full WS5 + 9" HF
Blisstool ltc64x V6 15" kelalla
Garrett sea hunter II
Mi-6 + Garrett porkkana
Satakunnan Menneisyyden Etsijät
Vanhin raha: Kristianin klippinki
Avatar
Seiska
Raavas Tonkija
Viestit: 711
Liittynyt: 26 Syys 2013, 19:35
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Lupa-asioista tiedustelu

Viesti Kirjoittaja Seiska »

Huutosuoli kirjoitti:Olen pikkupojasta asti saanut viettänyt aikaani Vanhan Vaasan historiallisella alueella jolla on muuassa kuuluisa rauniokirkko. Tiedän, että lähestulkoon koko Vanha Vaasa on museoviraston suojeluksessa jolloin en ole alueella tonkinut (vaikkakin joku näin alueelle ilmestyneistä kuopista päätellen on tehnyt). Mutta sattuu olemaan niin, että isoisäni ja isoisäni jo edesmennyt isä omistavat tontteja alueelta. Miten museovirasto suhtautuu näillä tonteilla tonkimiseen? Tonteilla on ollut toimintaa jo ennen Vaasan paloa 1800-luvulla, joten tonteilta voisi löytyä yhtä jos toistakin. Alueelta löytyy tietojen mukaan yhä vieläkin tuntemattomia kellareita ja muita käytäviä. Päätin kysyä asiasta ennen kuin lähden tekemään mitään.
http://muinaismuistot.info/ Tässä vielä yksi, ei niiiin raskas karttaverio noiden muinaismuistojen tutkailuun. Ei siellä montaa täplää pelloilla ole :)
Huom. siniset alueet merkkaa valtakunnallisesti merkittävien rakennusten kulttuuriympäristöä. Kerran kysyin museolta saisinko eräällä tällaisella alueella harrastaa metallinetsintää ja luvan sain...kysyvä ei tieltä eksy ;)
Kuparinen: 1625 1/2 Öre Klipping Gustav II Adolf
Hopeinen: 1448-1470 Aurtua Karl Knutsson Bonde
Bruin
Kunniajäsen
Viestit: 2187
Liittynyt: 01 Syys 2013, 17:31
Paikkakunta: Turengi

Re: Lupa-asioista tiedustelu

Viesti Kirjoittaja Bruin »

Pysyttelet pois punaisella raidoitetuilta alueilta ja et mene punaisten täplien lähelle niin saa kaivaa omalla tontilla.
Tai sitten luvan kanssa vieraan tontilla. Maanomistaja, eikä hänen lupansa ohita muinaismuistolakia.
Vastaa Viestiin