magneettikentästä

Keskustelua kaikesta muusta aarteenetsintään liittyvästä ja vaikka säästä kuin jo otsikoiduista aihepiireistä. Täällä voit kertoa vaikka muista harrastuksistasi.
Avatar
Maverick
Raavas Tonkija
Viestit: 988
Liittynyt: 02 Heinä 2009, 14:08
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

magneettikentästä

Viesti Kirjoittaja Maverick »

Etsintäsyvyys, tuo ongelmista perimmäinen. Mitkä seikat siihen oikein vaikuttavat? Haluaisin ymmärtää etsinten toimintaa ja siksi selvittää tämän asian itselleni. Seuraavaa tekstinalkua ei tule siis ottaa totuutena vaan luonnoksena jossa luultavasti on paljon virheitä.

Perimmiltään asiassa on vain yksi muuttuja eli magneettikentän voimakkuus. Ympyrämuotoisen johdinkiepin eli kelan tapauksessa magneettikentän voimakkuuden määräävät tasan kaksi seikkaa: johtimessa kulkeva virta ja kelan kierrosten lukumäärä.

Kentänvoimakkuus on vektorisuure eli se riippuu lähteen etäisyydestä siten että kelan säde muodostaa yhden ja sädettä vastaan kohtisuora eli normaalivektori toisen kateetin suorakulmaiseen kolmioon, jonka pisin sivu kuvaa kentän suuntaa ja voimakkuutta. Tämä pitäisi piirtää niin se olis selkeämpi. Tähän liittyy myös ominaisuus että kenttä vaikuttaa sitä voimakkaammin mitä kohtisuoremmassa se on.

Eli tätä kautta on ymmärrettävissä eri kokoisten kelojen erilaiset ominaisuudet.

Mielenkiintoista... Pitää jatkaa tutkimista :) peruskoulufysiikkaahan tuo on mutta kaikki unohtuu kun ei tarvitse käyttää.
Vitae pars historia est.
Avatar
RJR
Kunniajäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 08 Loka 2007, 21:54
Paikkakunta: Oripää Finland

Viesti Kirjoittaja RJR »

Ei tässä mitään virhettä ole. Mutta muuttujia on useampia. Maaperän mineraalipitoisuutta voisi verrata ehkä kitkaan ja käytetty etsintaajuus on vielä yksi muuttuja. Lisäksi tulee omituinen muuttuja eli kelan liikenopus suhteessa taajuuteen. Lisäksi edellisten lisäksi maaperän kosteuden aiheuttamat muutokset. Heikot magneettikentät johtuen todellisista magneeteista lähistöllä ja sähköjohdoista sekä erilaisista muista elektronisista vehkeistä kuten kännyköistä tuovat oman pikantin lisänsä himomatemaatikkojen kaavanlaadintaan. Mä en mitään matematiikasta tajua mutta lykke til. :)
X-Terra705, Garret AT pro, C-Scope 990 (eläkkeellä :) ) Fiskars kenttä ja puutarha, Minelab Pro Find 35 ja Sherlock pinpointterit. Panasonic Lumix FT-5 kamera. NMF-jäsen.
Vastaa Viestiin