Onkohan nuo oikean alakulman tunnistelevyn osaset suomalaisia vai venäläisiä, jos ovat suomalaisia niin entiset omistajatkin varmaan saisi selville kun hiukan kyselis. Komeeta tavaraa olet löytänyt!
Kiitos, mahtavia löytöjä olet itsekin tehnyt! Mutta täytyy sanoa , että on sitä aikaakin kulunut naiden etsimisessä. Ettei vaan aloittelijat saisi liian ruusuista kuvaa harrastuksesta
Täytyy tosiaan ottaa selvää noista tuntolaatoista, ne löytyi eräältä pellolta viime syksynä. Onneksi ei sentään luita tullut vastaan...
Ne kolme esinettä vasemmassa alakulmassa ovat tosiaan lyijysinettejä. Niiden oikealla puolella oleva pitkä esine on ollut kuulemma vanhan tykinammuksen ympärillä, oliskohan se ollut jonkinlainen tiiviste.
Minelab Explorer SE pro, Teknetics T2, Deeptech Vista Smart
Keskellä kuvaa olevassa kokardin näköisessä jutussa näyttäisi olevan perinteinen sissihavu. En tiedä, käyttääkö joku muukin moista havua tunnuksenaan, mutta voisikohan kyseessä olla vanha sissimerkki?
Keskellä toiseksi alin palanen on mielenkiintoinen. Siinä on niin nätti kuviointikin. Oletko tutkinut tätä palasta enemmän? Minkälaista materiaalia se on?
Se mielenkiintoinen palanen on kuparia ja kultausta siinä näyttää myös olevan.
Ei ole kyllä tietoa mikä se voisi olla, jonkinlainen koriste kuitenkin. Kultaukset muuten näkyy paljon paremmin kun kastelee esineen, joistakin esineistä kultausta ei edes kunnolla havaitse jos ei sitä kastele.
Minelab Explorer SE pro, Teknetics T2, Deeptech Vista Smart
Tuo "volksbrennerin" alla oleva näyttää puukon tupen alahelalta.
Kullattu osa tuo mieleen Venäjän asepuvun koristeen.
Onko paikalla ollut I tai II maailmansodan leiri tai taisteluita?
Puukon alahelan alapuolella oleva esine on muskettikiväärin latauspuikon pidike, tukin etupäästä. Korvakkeet kuuluu olla ylöspäin ja kieli tukin perää kohti.
Ylärivin vasemmanpuoleisin esine jossa on hapsureuna on rautakautinen kelloriipus ajalta 400-800 jkr. Voi olla polttokenttäkalmistosta. Riitta Rainion väitöskirjassa Suomen rautakautiset kulkuset, kellot ja kelloriipukset sivulla 54 piirretty kuva, esine löytynyt Tyrvännön Myllymäestä.
Oskuhan olikin Hämeestä ja Tyrväntö ja Retulansaari on Hämeenlinnan pohjoispuolella. Että samaan kulttuuripiiriin tuo kelloriipus kuuluu joka oli Retulansaaren ympärillä.
honkha70 kirjoitti:Ylärivin vasemmanpuoleisin esine jossa on hapsureuna on rautakautinen kelloriipus ajalta 400-800 jkr. Voi olla polttokenttäkalmistosta. Riitta Rainion väitöskirjassa Suomen rautakautiset kulkuset, kellot ja kelloriipukset sivulla 54 piirretty kuva, esine löytynyt Tyrvännön Myllymäestä.
Terve!
Oletko varma asiasta? Minulla on aivan samanlainen tavara, joka löytyi lähipellolta.