Piti tässä parin ensimmäisen kauden romuja tsekkailla ennen metallinkeräykseen viemistä ja nämä kaksi herättivät huomioni. Patina on näissä tummanvihreämpi kuin normaalisti löydöissäni.
Ovatko vanhoja?
Onko tuo toinen ihan vain jonkin esim laatikon nuppi kun omaa tuollaisen läpi menevän reiänkin? Kaksi viivaa menee osan matkaa tuossa nupissa. Hirmu painava ainakin on, voisiko olla lyijyä seassa(?)
Pitkulainen metalli on katkelma jostakin vieläkin pidemmästä.
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Nuppi voi olla miakasta tai tikaristakin. Onko kuva otettu kaukoputkella? Onko merkkiä sivureiästä nupissa. Oli juotettuja mallejakin ponsista. En kyllä näe muuta syytä nupin suhteeliseen painoon kuin painotukseen teräaseen perässä. Ok, RK?
kollikko kirjoitti:Nuppi voi olla miakasta tai tikaristakin. Onko kuva otettu kaukoputkella? Onko merkkiä sivureiästä nupissa. Oli juotettuja mallejakin ponsista. En kyllä näe muuta syytä nupin suhteeliseen painoon kuin painotukseen teräaseen perässä. Ok, RK?
Otin kuvan makro-objektiivilla. Eipä näy sivureikää. Pieni pyöreä reikä on tuon suorakulmaisen reiän vastakkaisella puolella eli nupin päässä (ei näy kuvissa).
Seuraava on sitten viikinkimiakasta. En tiä kun kyntö yllätti jälleen piipparin viimevuonna ja noi syysviljapellot jo syksyllä oraalla vasta kiusallisia ovatkin jumissa jumatsukka syksystä syksyyn yhdeksänkin kuukautta vuodessa. Harmi kun arvon maanviljelijät, mitä hienoimmat ja tärkeimmät maamme omavaraisuuden takaajat eivät aina usko ettei se tallaaminen syys-aikaan vaikuta tuottoon. Asiaan taas:Ponsia teräaseisiin löytyi kaksi muttei muita osia pikahuispauksella. Pari viis viikkoa niin taas mennään. Tosin siis muuallekkin kuin metsiin. Suppilotkin oli melkein syötävänäkunnossa. Tänpäivän löytö oli 20 centtiä ja monta merkattua paikkaa kolikoita pihanurmelta.