Sivu 1/25
Aloittelijoiden yleiset laitekysymykset
Lähetetty: 10 Syys 2013, 10:20
Kirjoittaja ZyrTech
Aloittelijoille tarkoitettu kyselyketju, jossa aloittelijat voivat kysellä kokeneempien mielipiteitä mieltä askarruttaviin pieniin kysymyksiin eri laitteista. Kysymykset kuten: Mikä etsin mun kannattaa ostaa? tai Kumpi on parempi? jne. - kuuluvat tähän ketjuun.
vedestä piippailu
Lähetetty: 11 Syys 2013, 17:43
Kirjoittaja tumpelo
Kyselenpäs nyt tyhmiä ihan luvan kanssa:
Elikäs miten se vedestä piippailu esim GM4lla tapahtuu? Miten syvältä sillä voi piipparoida? Ei se kaiketi koneistoa myöten vedenpitävä ole? Vai suojaatteko laitteen koneiston jollain vedenpitävällä pussilla tms?
Tekis mieli kokeilla jossain rannalla löytyskö vaikka sormuksia, mutten ole uskaltanu.
Re: vedestä piippailu
Lähetetty: 12 Syys 2013, 09:20
Kirjoittaja Akke65
tumpelo kirjoitti:Kyselenpäs nyt tyhmiä ihan luvan kanssa:
Elikäs miten se vedestä piippailu esim GM4lla tapahtuu? Miten syvältä sillä voi piipparoida? Ei se kaiketi koneistoa myöten vedenpitävä ole? Vai suojaatteko laitteen koneiston jollain vedenpitävällä pussilla tms?
Tekis mieli kokeilla jossain rannalla löytyskö vaikka sormuksia, mutten ole uskaltanu.
Koneisto pinnan yläpuolella ehdottomasti!! Kela on vesitiivis ja sen voi huoletta
upottaa veden alle.
Lähetetty: 22 Syys 2013, 11:41
Kirjoittaja jarpat
No, minä kysyisin, että m ikä laite mun kannattais ostaa?
Normaalisti hankintoja suunnitellessani perehdyn aiheeseen, mutta musta jotenkin tuntuu, että "nyt pääsen helpolla" ja kysyn suoraan tietäjiltä. Eniten kiinnostaisi löytää "kaikkea pientä", mitä joku lie joskus hukannut. Jos jotain laitetta ehdótat, niin kenties joku perustelukin on paikallaan. Mutta siis lyhyesti; mikä on paras vehje?
Ja jos samanlainen threadi jo on, niin linkkiä vaan, kiitos.
Garret Ace 250
Lähetetty: 22 Syys 2013, 12:16
Kirjoittaja J&R
jarpat kirjoitti:No, minä kysyisin, että m ikä laite mun kannattais ostaa?
Normaalisti hankintoja suunnitellessani perehdyn aiheeseen, mutta musta jotenkin tuntuu, että "nyt pääsen helpolla" ja kysyn suoraan tietäjiltä. Eniten kiinnostaisi löytää "kaikkea pientä", mitä joku lie joskus hukannut. Jos jotain laitetta ehdótat, niin kenties joku perustelukin on paikallaan. Mutta siis lyhyesti; mikä on paras vehje?
Ja jos samanlainen threadi jo on, niin linkkiä vaan, kiitos.
Moikka,
Garret Ace 250 on suosittu
aloittelijoiden keskuudessa ja kokeneet usein jatkavat samalla laitteella. Syitä on varmasti monia ja niin mieltymyksiäkin. Omalla kohdalla juurikin tuo laitteen yleisyys
aloittelijoiden keskuudessa ja jälleenmyyntiarvo olivat valinnan puolesta.
Olen tän viikon sillä huispannut menemään ja hyvältä vaikuttaa.
Kentällä tuo samainen laite on hinta-laatusuhteessa parhaimpia. Kokeneet tonkijat arvostavat tuota laitetta myös.
Garret ACE 250 antaa paljon mikäli sitä oppii käyttämään. Itse en ole tähän päivään mennessä vielä oppinut laitteen hienouksia, mutta katsoin netistä vinkkejä tuon laitteen käyttöön joita tulevaisuudessa kokeilen.
Eli mun suositus Garret Ace 250.
Toki pointteri olisi myös hyvä olla, mutta ilmankin pärjää.
Laitan videoiden linkit tuonne muut varustee ja tekniikka osioon.
Lähetetty: 22 Syys 2013, 12:24
Kirjoittaja Hytinärhi
Täältäkin suositukset Ace 250:lle. Jos harrastus ei lopulta oikein innostakaan, sen saa myytyä todella vauhdikkaasti. Lisäksi siinä on paljon ominaisuuksia joita ei löydy monista kalliimmistakaan laitteista:
- Moniäänisyys
- Pinpoint-ominaisuus, vieläpä tarkka sellainen
- Hyvä raudan erottelu
- Erinomainen vakiokela
Lähetetty: 22 Syys 2013, 20:24
Kirjoittaja Coini
Moikka,
Itse vasta foorumille mielenkiinnosta löytänyt, mutta kyllähän sitä muutaman päivän noita mahtavia löytökuvianne selailtua olen vakavissani nyt välineistöä lähdössä tilaamaan. Pahasti koukuttava sivusto, toivotaan että myös itse harrastus toimii samoin..
Muutamilta konkareilta kyselin alustavia neuvoja välineiden suhteen, mutta laitetaan vielä asiaankuuluvaan ketjuun kysymystä. Toki useampi mielipide kohtuu hintavilta (ainakin näin harrastuksen alkutaipaleella) vaikuttaviin välineisiin aina mukavammalta tuntuu.
Nyt näyttäisi tällä hetkellä fiksuimmalta paketilta seuraava:
-Tekneticsin Eurotek Pro (tämän suhteen mietityttää tuo kelan koko; 8" vai 11"?)
-Garrettin Pro-Pointer (pinpointteria ilmankin taitaa homma toimia, mutta ainakin videoiden ja kirjoittelun perusteella helpottaa touhua kummasti?)
-Kelasuojus etsimeen (tämä on muutamien ketjujen mukaan tarpeellinen vekotin, mielipiteitä?)
Finndetectorin sivuja olen näiden tiimoilta pläräillyt, taitaa olla ihan ok pulju?
Kommentteja näistä tai ehdotuksia toisista otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!
Lähetetty: 22 Syys 2013, 21:42
Kirjoittaja PMJ99
Ei ole vielä koskaan paljastinta ollut. Käyttö tulisi varmaan olemaan hiekkarantojen tonkimista, metsissä samoilu ja mielessä on käynyt myös, onko korpipuron pohjassa kultaa. Garret at pro:ssa on ainakin veden kestävä kela, että kestää upottaa veteen. Mutta kestääkö Garret Ace 350:n kelaa upottaa veteen? Tai Teknetics Eurotek pro:ta? Mikä näistä parhaiten löytäisi kultahiput?
Lähetetty: 22 Syys 2013, 22:25
Kirjoittaja Fisherman
Kyllä kaikkien kelat sietää veteen upottamisen mutta At Pron voi upottaa veteen koko laitteen.
Garrett At Pron sisarmalli At Gold soveltuu paremmin kullan etsintään.
Lähetetty: 22 Syys 2013, 23:16
Kirjoittaja puksu
Lähetetty: 24 Syys 2013, 11:12
Kirjoittaja jarpat
Ace 250 tilauksessa. Saa nähä joko tällä viikolla tulis. Aloittaa voi sitten vaikka omalta tontilta, jossa vanhin rakennus on vuodelta 1960, mutta "piharomujen" joukossa on ollu karmeja, joissa on ollu taottuja saranoita, eli luultavasti tontilla on asuttu pitkäänkin. Onhan tossa keravanjokikin 50m päässä. Omalla tontilla on varmaan alkuun hyvä "harjoitella". Yhtä nurkkaa tontista tosin käytetty kaatopaikkana, joten sieltä nyt "nousee" yhtä sun toista ilman laitteitakin...
Lähetetty: 24 Syys 2013, 14:40
Kirjoittaja ZyrTech
puksu kirjoitti:Kun etsitte pelloilla tai muilla maa alueilla, menettekö vapaasti mielen mukaan vai systemaattisesti pujotellen?
Mä menen yleensä täysin sattumanvaraisesti, kunnes löytyy kolikko tms ja harvavoin sitten tarkemmin löydön ympäriltä jos löytyisi hotspot-alue.
Lähetetty: 25 Syys 2013, 19:09
Kirjoittaja Tuulilukko
Täällä yksi keltanokka olisi hankkimassa vihdoin kunnon vehjettä, kun tämä maastojen nuuskiminen on todella vakuuttanut ja vienyt mennessään. Garrett vaikuttaisi olevan yksi luotetuimpia metallin-ilmaisin -valmistajia. Mielessäni muhii kolme mallia:
Garrett AT PRO
Garrett AT Gold
Garrett EURO ACE 350
Saman kaltaisia kysymyksiä täällä on jo puitukin paljon, mutta ajattelin kuitenkin tehdä asian helpommaksi itselleni ja tiedustella omin sanoin viisaampien kokemuksia kyseisistä malleista? AT Gold -tarjous FINNDETECTOR:lta houkuttaisi kaikkein eniten, mutta painottuukohan laite hieman liikaa pelkästään jalometallien etsimiseen - nimittäin kiinnostaisi nuuskia ihan kaikenlaista metallia maastoista. AT PRO vaikuttaisi pätevältä noin muuten - vaikkakin harrastajien raportoimat laiteviat hieman sekoittavat päätä. Garrett EURO ACE 350 taas olisi ainakin kahta edellistä halvempi ja ilmeisemmin aika helppokäyttöinen. Huhhuh, koskaan en ole jahkaillut mitään hankintaa näin paljon...
Lähetetty: 25 Syys 2013, 20:36
Kirjoittaja Etsijä82
At pro:ta vaan kehiin, sillä pärjää mainiosti.
Lähetetty: 25 Syys 2013, 20:47
Kirjoittaja patti
Jos rahaa haluat säästää, osta Ace 350, jos haluat noista kolmesta parhaan, osta AT Pro. Yksinkertaista
Lähetetty: 25 Syys 2013, 21:26
Kirjoittaja V1
Kela kyssäri:
-Miten tehdään GM neloseen iso kela (joku1,5m) jota voisi vetää esim mönkkärillä? Pitäisi ettiä 5 hehtaarin alalta kaivurin kyydistä pudonnut järeä ketju.
Onnistuuko kelan valmistus kotikonstein? Tai ollenkaan?
Lähetetty: 26 Syys 2013, 17:53
Kirjoittaja Tuulilukko
Kiitoksia vastauksista! Garrett AT PRO on nyt sitten tilattu, ja saapunee niinkin pian että pääsen sitä vielä hyvin testailemaan ennen talvi-säiden tuloa. AT Gold -mallista haaveilemisen lopetin tultuani siihen tulokseen, että tahdon piipparini olevan enemmän yleiskäyttöön ja vertailtuani noiden kahden ominaisuuksia, ei olisi tuo sata euroa tuonut mitään merkittävää lisää - varsinkaan tätä talousluokkaa edustavalle etsijälle. Nyt sitten vain odotellaan hullunkiilto silmissä että paketti saapuu perille.
Kokemuksia otan AT PRO:sta edelleen vastaan, samoin muista hyvistä - mutta halvoista - metallinilmaisimista jotka voisivat toimia vaikkapa off-laitteena retkillä Pro-pointterin lisäksi. Nimittäin tuo AT tulee olemaan ensimmäinen ihan ikioma laite.
Lähetetty: 26 Syys 2013, 18:05
Kirjoittaja Cujo
Mistä tilasit? Itselle tulossa ace 350 ja joo on eka härpäke. Nyt ootellaan kun joulua konsanaan saapuvaks
Lähetetty: 26 Syys 2013, 19:25
Kirjoittaja tuopas
Hei. Olen tässä jonkin aikaa nyt harrastanut GM4:lla. Tähän asti olen mennyt vaan automaatti groundbalancella, säätänyt powerin juuri särinän rajamaille ja pitänyt discin tehdasasetuksissa. Äänimaailmana on ollut multitone.
Muutama asia mietityttää.
Saako groundbalancen manuaaliasetuksilla etsimällä jotain selkeää etua automaattiin verrattuna? Löytyykö löydöt syvemmältä vai mihin tuo vaikuttaa? Eli maksaako vaivaa opetella manuaalimeininkiä?
Onko powerilla paljonkin vaikutusta etsinnässä? Olen käsittänyt, että juuri tämä power määrittää etsintäsyvyyttä. Mikäli tehoja laskee niin laskeeko syvyys? Mitä tehojen laskulla sitten saavutetaan syvyystunkeutuman kustannuksella?
GM4 pitää koko ajan ääntä huonoillekin kohteille vaikka disciä kuinka vääntäisi. Onko näin ollen discin säätämisestä mitään etua? Mielestäni osaan jo korvakuulolta sanoa, että onko alla kruunukorkki, naula, vai ns. hyvä kohde (poislukien alumiini ja alkon korkki
) Ehkä rannalla ymmärrän, mikäli on paljon jalometallia tyrkyllä.
Kiitos jo etukäteen vastauksista
Lähetetty: 26 Syys 2013, 20:23
Kirjoittaja Tuulilukko
Itse tilasin härvelini Finndetectorin verkkokaupasta. Mukava kuulla että täällä on kohtalotovereita tämän sietämättömän - mutta silti niin ihanan - odottelun parissa.
Lähetetty: 26 Syys 2013, 21:03
Kirjoittaja Fisherman
Vastaus käyttäjälle tuopas:
"Saako groundbalancen manuaaliasetuksilla etsimällä jotain selkeää etua automaattiin verrattuna? Löytyykö löydöt syvemmältä vai mihin tuo vaikuttaa? Eli maksaako vaivaa opetella manuaalimeininkiä?
"
- Itse käytän manuaalisäätöä koska ohjekirja niin kehottaa etsintäsyvyyden maksimoimiseksi. En ole testaillut onko käytännössä eroa?
Ihan nopeahan tuo on säätää aloittaessa.
"Onko powerilla paljonkin vaikutusta etsinnässä? Olen käsittänyt, että juuri tämä power määrittää etsintäsyvyyttä. Mikäli tehoja laskee niin laskeeko syvyys? Mitä tehojen laskulla sitten saavutetaan syvyystunkeutuman kustannuksella?"
- jos haluat maksimisyvyyttä niin tehoja kannattaa pitää niin korkealla kuin korvat sietää. Itse lasken tehoja ainakin sänkipellolla kun etsin metelöi koko ajan sänkeä viistäessään.
Jos etsit vaikka puistossa niin tehoja voi laskea reilusti kun ei kuitenkaan voi syvältä kaivaa.
"GM4 pitää koko ajan ääntä huonoillekin kohteille vaikka disciä kuinka vääntäisi. Onko näin ollen discin säätämisestä mitään etua? Mielestäni osaan jo korvakuulolta sanoa, että onko alla kruunukorkki, naula, vai ns. hyvä kohde (poislukien alumiini ja alkon korkki
) Ehkä rannalla ymmärrän, mikäli on paljon jalometallia tyrkyllä."
-käytän itse disciä vain asennossa 2 ja multitonea jolloin kohteen laadun kyllä kuulee äänestä.
Usein kyllä ruosteinen rauta antaa aika kirkkaan äänen.
Ja ohjekirjan mukaan discin lisääminenkin pienentää etsintäsyvyyttä.
Lähetetty: 27 Syys 2013, 11:07
Kirjoittaja tuopas
Kiitosta Fishermanille nopeasta vastauksesta.
Tarvii varmaan opetella manuaalihuispaaminen vielä tämän syksyn aikana
Lähetetty: 27 Syys 2013, 17:18
Kirjoittaja Cujo
Härpäke Finndetectorilta postissa matkalla ja luvat muutamaan peltoon hankittu äsken
Lähetetty: 28 Syys 2013, 08:18
Kirjoittaja Sotamursu
Onko Alkon korkit yleinen ongelma metallinilmaisimilla? Oma näyttää niille samaa lukua kuin kolikoille.
Lähetetty: 28 Syys 2013, 08:21
Kirjoittaja Jussi
Sotamursu kirjoitti:Onko Alkon korkit yleinen ongelma metallinilmaisimilla? Oma näyttää niille samaa lukua kuin kolikoille.
Ikävä kyllä ovat.