Sivu 1/1

Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 03 Touko 2020, 15:44
Kirjoittaja kaivaja755
Minulla on ollut nyt Garret ace 250 kaksi päivää, ja olen käynyt rannoilla ja puistoissa etsimässä. Mutta on ilmennyt sellainen ongelma että monesti, metallinpaljastin piippaa kohtaan mutta sieltä ei löydy mitään. Onko mahdollista että laite piippaa joskus kohtaan jossa ei ole mitään, vai johtuuko se siitä että en vain löydä niitä? Kohteen tarkan sijainnin olen aina katsonut sillä laitteen omalla pin-pointerilla.

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 03 Touko 2020, 15:59
Kirjoittaja VeeVee
Voi olla myös ns. piippaava kivi jossain syvällä, joita meilläpäin ainakin löytyy usein. Erittäin ärsyttäviä, antaa monesti erittäin hyvää signaalia ja korkeaa ID-lukua.

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 03 Touko 2020, 17:38
Kirjoittaja Haarukka
Ace 250 piippailee paljonkin turhia jos herkkyys on täysillä. 6/8 asetuksella ei haamupiippejä juuri tule.

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 03 Touko 2020, 21:28
Kirjoittaja Teutori
Voi olla myös syvemmässä olevia kaapeleita, viemäriputkia tms. infrastruktuuria, joita on monille vanhoillekin pelloille ehditty upottaa. Paikoitellen todellinen riesa, saattaa helpottaa herkkyyttä pienentämällä ja/tai taajuutta muuttamalla, tai sitten ei.

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 04 Touko 2020, 23:22
Kirjoittaja david goljat
Olen huomannut, että joskus on metsässä ihan piippaavaa hiekkaa :D kun ottaa kourallisen maata käteen nii pointteri huutaa siinä. Löytynyt myös kalliosta kohtia, joissa jotain metallia kalliossa niin paljon, että todella kova signaali tulee vaikka pitäisi kelaa metrin ilmassa.

Joskus haen siitä kivinäytteen

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 10 Touko 2020, 16:39
Kirjoittaja Tonkija69
Voihan se olla maaperäkin. Mutta ainakin silloin mun koneet on ihan sekaisin. Jos se pingi on ihan selkeä ja kohdentuu vain tiettyyn pisteeseen, niin jotain siellä mielestäni silloin on. Joskus vaan on tosi vaikea löytää sitä aarretta, vaikka käyttäis pointteriakin. Olen joskus myös miettinyt, että onko se pointteri yhtä herkkä kuin huispa - eli haistaako se ihan kaiken sittenkään. Ainakin tuo nox 800 tuntuu juttelevan ihan koko ajan, mutta pointteri ei välttämättä inahdakaan :roll:

Edit: Juu.. sillä laitteen omalla pinpointterilla ei ihan millimetrin tarkkuuksiin pääse :) Sen huomasin itsekin aika äkkiä, kun aloittelin :) Tosin voihan sieltä maasta kauhoa materiaalia kouraan ja heilutella sitä kelan edessä, kunnes piippaa. Vinkki tähän: kannattaa ottaa sormukset pois sormista ;)

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 10 Touko 2020, 17:44
Kirjoittaja Fineler
Aloittajalla ei ilmeisesti ole pinpointteria vaan käyttää laitteen pinpoint ominaisuutta, sillon voi aivan hyvin joku pikkuhitunen tai ilmakiväärinluoti jäädä löytymättä. Se jäi vielä epäselväks et onko nämä mitä ei löydä sellaisia mitkä piippaa aina vaan mut ei löydy vai piippejä jotka sitten katoaa? Ensimmäisessä tapauksessa kyse on varmaankin ihan oikeesta esineestä mitä ei vaan löydä ja jälkimmäisessä ns. haamupiipeistä eli häiriöistä jotka saa pois herkkyyttä alentamalla.
Eli joko pinpointterin ostoon tai herkkyyttä se ace 250:n kuuluisa pari napsua pois maksimista.
Toki kivetkin piippaa joskus.

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 11 Touko 2020, 00:06
Kirjoittaja Sephä
Syitä voi olla monia. Tässä siis joitain:
1. Laite liian herkillä asetuksilla.
2. Jokin ulkoinen häiriön aiheuttaja, kuten sähkökaapeli tai muuntaja.
3. Piippaava kivi
4. Laitevika
5. Kaivettu ohi löydöstä🙂
6.Joskus kohde voi olla niin pieni, että vain itse etsin sen tunnistaa, mutta erillinen pinpointteri ei.

Jos kohde yhtäkkiä katoaa, niin:
7.Kohde voi olla sen muotoinen, että jossain asennossa se antaa signaalin ja joissain ei. Joskus kaivaessa se voi liikahtaa eri asentoon ja signaali katoaa.
8. Joskus kaivaessa pienempi kohde voi pudota syvemmälle monttuun jolloin laite ei sitä enää tunnista.

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 25 Elo 2020, 13:43
Kirjoittaja TCH
Tänään olin kangasmaastossa, hiekkarinteessä pienen uimarannan ja tien välissä olevassa metsässä Deusin kanssa. Tuli oikein voimakas ja kirkas signaaliääni. Deus antoi numeroksi 98 (olikohan Fast -ohjelma?). Ajattelin, että taas jotain alumiinia tms. Se antoi sitä piippiä sitten varmaan puolen neliön alalla ja ajattelin, että kaivetaan nyt, ettei jää kaivelemaan... ;) Se oli semmosen 30-40v männyn lähes kyljessä kiinni.

Kaivoin ja kaivoin. Jossain 40+cm syvyydellä alkoi pointterikin piipata. Kaivelin aina vaan lisää ja aina johonkin puoleen hauikseen tai melkein olkapäähän asti. Kivikkoista maastoa ja pienistä kivistä aina puolen nyrkin kokoisiin murikoihin nousi ylös. Oli sinänsä hankalaa, kun piti vielä kaivaa männyn juurien välistä ja meni käsihommiksi mahallaan maaten.

Kokeilin piipparilla ylös nostamaani hiekkaa ja kiviä mutta ei mitään. Montun pohjalla kuitenkin pointteri piippasi tauotta suoraan alaspäin ja Deus antoi samanlaista voimakasta ääntä ja numeroarvoa.

Kun en meinannut enää ylettää kuopan pohjalle, ja alkoi hiekkakin mennä jo paidankauluksesta sisään, alkoi tuskastuttaa ja päätin lyödä hanskat tiskiin. Peitin kuopan ja painoin paikan mieleeni.

Mitäköhän tuli haudattua? :shock: Ja mikä voi olla noin syvällä ja antaa silti ihan täyssignaalin?

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 25 Elo 2020, 15:30
Kirjoittaja Haarukka
Maakaapeli?

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 25 Elo 2020, 15:58
Kirjoittaja TCH
Voi olla. En kiinnittänyt huomiota, että onko siellä uimapaikalla jotain sähköä tarvitsevaa tai muita viitteitä kaapelista. Täytyy vielä käydä se kattomassa, ettei homma jää kaivertamaan. Tosin, se ei mielestäni jatkunut siinä rinteessä ylös/alas vaan signaali esiintyi noin 0.5m2 alalla. Voi toki olla, että se siinä kohtaa vain käy pinnemmassa. Mutta, tämäkin vaatii varmistamista eli koitan piippailla, että jatkuuko "esiintymä" siitä pidemmälle johonkin suuntaan. Jos jatkuu niin eiköhän se ole kaapeli.

Re: Laite piippaa kohtaan, mutta mitään ei löydy.

Lähetetty: 25 Elo 2020, 16:22
Kirjoittaja Artzi
Tilanteessa, jossa etsin piippaa, mutta mitään ei millään meinaa mitään löytyä, olen käyttänyt apuna pientä magneettia. Edellyttää tietysti, että esine siihen nappaa kiinni :)
Esimerkiksi perunapellossa on äärettömän paljon ruosteisia esineitä, joita on hankala silmillä havaita.
Vanhasta kaiuttimesta puretulla magneetilla olen nämä haamut saanut kiinni :D
Suosittelen kokeilemaan, nopeuttaa ja antaa mielenrauhaa ja pääsee nopeammin parempien löytöjen äärelle, kun saa roskat pois häiritsemästä.