Sivu 1/1

Garrett Ace 250 diskriminointi ja eliminointi

Lähetetty: 07 Heinä 2019, 10:21
Kirjoittaja rokkikukko65
Golden Mask Pro 4 ja Garrett Ace 250 nyt hankittu, tulivat perjantaina. Joku voi kysyä miksi kaksi kohtuullisen hyvää laitetta, kun niiden yhteishinnalla olisi saanut yhden tosi hyvän? Sitä minäkin nyt kyselen, mutta lähtökohtana oli löytää etsimet itselle ja pojanpojalle, eli Garrett 250 tuli 8 v. poitsulle. Jos nassikka innostuu käyttämään laitetta edes muutamien mukavien kesäpäivien verran, se oli hyvä hankinta.

Eilen mulla oli aikaa tunti ennen saunaan menoa testata jompaa kumpaa ja valitsin Garrettin syystä, että pinpointteri on vielä hankkimatta ja ajattelin Garrettin tuottavan GM:ää vähemmän kaivamista.

Tunnin piippailullakin selvisi muutamia asioita, joista tässä ei enempää. Yksi olennainen kysymys liittyy laitteen diskriminointi- ja eliminointi-kykyyn. Laitetta käyttäneet tai siitä perillä olevat jos vastaavat tähän, kiitän jo etukäteen.

Radan läheisyydestä johtuen saaliina oli mm. ruosteisia vanhoja ratakiskojen nauloja. Kuinka tarkka laite on erilaisten metallien erottamisessa eli jääkö nyt löytämättä myös kaikki vanhat vyönsoljet ja rautakaudelta olevat muinaislöydöt? Siis, jos käytän laitteen eliminointi-toimintoa ko. nauloihin, onko seurauksena

0/5. Ei mitään mainittavaa.
3/3. Eliminoi kyllä hyvin ko. naulat, mutta ikävä kyllä kaikki muutkin rautapitoisuudeltaan lähelle menevät esineet.
5/5. Eliminoi tarkalleen vain tällaisesta rautaseoksesta valmistetut esineet, eli piippaa kaiken muun raudan kohdalla, joista päästäkseen pitää sitten käyttää eliminointia erikseen myös niissä?

Re: Garrett Ace 250 diskriminointi ja eliminointi

Lähetetty: 07 Heinä 2019, 17:00
Kirjoittaja Haarukka
Ace sillä vakio 6x9 kelalla vaimentaa kaikki raudat varsin tehokkaasti jos rauta-alueen diskaa. Eli jos haluat kaivaa myös raudat niin et diskaa mitään.

GM:n "vika" taas on että isompia rautoja ei saa mykistettyä oikein millään. Kruunukorkit ja isommat raudat antaa varsin hyvän signaalin rautapörähdyksen lisäksi, vaikka disk olisi väännetty kireälle.

Re: Garrett Ace 250 diskriminointi ja eliminointi

Lähetetty: 16 Heinä 2019, 18:47
Kirjoittaja Tonkija69
Samoilla linjoilla Haarukan kanssa. Ja oman lyhyen kokemukseni mukaan kruunukorkeissa on monesti ilmeisesti jotain korkean id:n antavaa pinnoitemetallia, jolloin kohde ainakin Minelabin mielestä saattaa näyttää mielenkiintoiselta - vaikkakin yleensä korkkien kohdalla id pomppii eestaas... muttei aina.

Ja tosiaan jos ACE 250:sta eliminoi raudan, niin silloin kaikki rauta on melko hyvin eliminoitu. Eli vastaisin tuon vaihtoehdon 3/3 (pitikö muuten olla 3/5 :) ?)

Vaihtoehto 5/5 ei ole ACE 250:n repertuaarissa lainkaan. Vaikka 250 onkin erittäin hyvä kone, niin tarkkaan erotteluun se ei pysty.