Sivu 1/1

Kätkötarina

Lähetetty: 23 Heinä 2015, 00:02
Kirjoittaja ThePiippailija
Tämmöinen tarina on kulkenut suvussa että eräs 1800-luvulla elänyt sukulainen olisi jostain saanut huomattavan määrän arvoesineitä. Osan kerrotaan olleen 1700-luvulta asti. Jonkinlainen perintö ehkä?

Esineet kätkettiin ensin pihapiiriin mutta myöhemmin ne siirrettiin muualle kun varkaita alkoi kierrellä nurkissa. Ennen kuolemaansa hän kertoi kätkeneensä ne erääseen kiviaitaan metsässä. Aita on vieläkin olemassa. En usko että mitään löytyy vaan mistäs sen tietää. Otetaan iso reppu mukaan.

Re: Kätkötarina

Lähetetty: 25 Heinä 2015, 17:12
Kirjoittaja Wilhart
Vanhoilta kiviaidoilta on tullut löydettyä ainakin aikalaiskolikoita ja nappeja sekä työkaluja, joten tuskin menee reissu hukkaan, vaikka sitä SUURTA aarretta ei löytyisikään 8)

Re: Kätkötarina

Lähetetty: 25 Heinä 2015, 20:44
Kirjoittaja ThePiippailija
Nyt on käyty kiviaitaa tutkimassa. Aita on noin 300 metriä pitkä, 1,5-2 metriä korkea ja 2-3 metriä leveä. Päältä huiskittiin koko matkalta ja ulkoseinältä vähän matkaa. Rautaääniä oli puolen kymmentä kappaletta, eipä muuta ainakaan toistaiseksi. Yksin on kuulemma tämän pystyttänyt. :shock: Suvun vanhemmilta kyselin tästä ja he sanoivat kätkijän lähteneen talvipakkasella kovassa flunssassa aarretta kätkemään kun luuli ettei taudista selviä. Hän kuitenkin parani muttei muistanut enää kätköpaikasta muuta kuin että kiviaitaan hän ne laittoi. Suomalaisia, venäläisiä ja mahdollisesti ruotsalaisia kulta-ja hopearahoja kätköön kuuluu ainakin.

Yhdessä kohtaa oli aidan päällä kolmion muotoinen kivi. Selvästi siihen asetettu. Päältä huidoin mutta ei siinä kohtaa ainakaan piipannut. Syksyllä mennään sinne takaisin ja käydään kunnolla läpi tuo.
Kuva Kuva

Kuva Kuva

Kuva

Re: Kätkötarina

Lähetetty: 27 Heinä 2015, 07:28
Kirjoittaja BATDIGGER
No on siinä saanu hetken kiviä kannella, kun tuota on rakentanut...

Re: Kätkötarina

Lähetetty: 02 Elo 2015, 20:53
Kirjoittaja villimies
Kiva tarina ja komiaa aitaa.
T: villimies

Re: Kätkötarina

Lähetetty: 14 Elo 2015, 01:05
Kirjoittaja JL
Ite kaivaisin kaikki äänet mitä aidasta löytyy ja vähän sen sivuiltakin. Ala kuitenkin kohtuu pieni verrattuna vaikka peltoon.