Puukko, kirves ja neula?

Oletko löytänyt omituisen esineen? Näytä tunnistamaton löytösi ja aarremaanalla.comin jäsenet yrittävät auttaa sinua selvittämään mistä on kysymys.
kiroavakullervo
Viestit: 3
Liittynyt: 31 Tammi 2019, 10:13

Puukko, kirves ja neula?

Viesti Kirjoittaja kiroavakullervo » 19 Touko 2019, 20:49

Kaikki nousivat hevosenkenkänaulojen kera vanhasta kaskipellosta.

Kuva

Alinna kaiketi neula (?), löytyi vanhan kaskipellon hiusukerroksesta n. 15 cm syvyydestä (lähempänä pintaa olisi mennyt puhtaasti rautalangaksi).

Mutta puukko, olisko mitään hajua iästä tai mistään muusta. Taka ja etuhela ovat vissiin messinkiä. Etuhelassa saattaa olla koristekuviona viivoja, en kerinnyt(raaskinut) putsaamaan ja jäi löytömaisemiin vajan ikkunalle eli en saa nyt parempaakaan kuvaa. Tuskin mikään ikäloppu, koska kahvan puuta jäljellä reilu pala etuhelan alla. Sievä peli ollut.Kuva

Hirsiveistoon sopiva kirves. Möykky mittanauhan päällä on rautainen varsikiila. Hamara puoli oli vähän harjakattomainen. Lavassa n. 8.5 cm kohdalla on vino ahjohitsattu kohta (olisko mennyt poikki?) Onko jollain parempaa hajua mikä ikäluokka tai tarkempi käyttötarkoitus. Oli melkoisen sienirihmaston ja hienojuuren sekamelska eli putsatessa lähti myös aimo annos ruosteesta. (kehtasin jynssätä, kun ei nyt omaan silmään muinaismuistolta vaikuta...)