LUE ENNEN KUIN KYSYT

Oletko löytänyt omituisen esineen? Näytä tunnistamaton löytösi ja aarremaanalla.comin jäsenet yrittävät auttaa sinua selvittämään mistä on kysymys.
Avatar
ZyrTech
Kunniajäsen
Viestit: 1203
Liittynyt: 17 Huhti 2009, 22:20
Paikkakunta: Turku
Viesti:

LUE ENNEN KUIN KYSYT

Viesti Kirjoittaja ZyrTech » 05 Kesä 2015, 21:50

Foorumin käyttäjillä on mieletön tietomäärä esineiden tunnistamiseen ja löydettyjä esineitä yritetään tunnistaa täällä mielellään. Kaikkia esineitä ei tietenkään pystytä tarkemmin määrittelemään mikä se on mutta voimme jokainen esineen tunnistusta pyytävä helpottaa tunnistamista, kun pyrimme laittamaan tunnistuspyyntöön hyvät kuvat esineestä vähintään kahdelta puolelta. Kuvasta pitäisi myös tulla esille mittasuhteet, joko laittamalla esineen viereen joku kaikkien tunnistama esine (kuten kolikko tai tulitikku) tai käyttää kuvausalustana millimetripaperia. Kuvattaville esineille voi myös tulostaa siihen tarkoitukseen löytyvän kuvausalustan, josta mittasuhteet tulevat esille. Kuvausalusta löytyy osoitteesta: https://drive.google.com/file/d/0B_LZUv ... MwTnM/edit Tarkista tulostamisen yhteydessä, ettei tulostusasetuksissa ole skaalausta päällä, jottei mittataulukko ala heittämään.

Jos ja kun joku esineen osaa tunnistaa niin siitä on kohteliasta ainakin kiittää. Lisäksi tunnistamisen jälkeen muokkaa otsikkoon hakasulkeisiin miksi esine tunnistettiin esim. [rautakautinen punnus]. Jos mahdollista, jätä myös alkuperäinen otsikko ja lisää esineen määritys hakasulkeisiin otsikon perään esim. "Outo pallura? [rautakautinen punnus]. Otsikon maksimipituus on koodattu foorumisoftaan, joten pitkiä otsikoita joutuu lyhentämään joissakin tapauksissa mutta silloinkin otsikosta olisi hyvä tulla ilmi mitä on alun perin kysytty.

Muutamia ohjeita ja vinkkejä

• Älä ratsasta toisten ketjuissa, eli jos joku kysyy mikä nappi tämä on, niin älä postaa samaan ketjuun omia kuvia kysymyksineen löytämistäsi napeista, vaan tee nille oma ketju. Omia kuvia voi laittaa, jos niistä on jotain hyötyä topicin aloittajan esineen tunnistamiseen.

• Kuvaa tunnistettavat esineet mieluiten erikseen ja laita kuvat niistä tunnistuspyyntöön. Ei siis koko reissun löytöjä samaan kuvaan, jolloin tunnistaminen menee sekavaksi tyyliin; kolmas esine tokarivin vasemmalta. Yhteen topiciin maksimissaan kolme eri esinettä mutta mieluiten yksi per topic.

• Ota esineestä kuvia eri puolilta. Vaikka mielestäsi esineen toisella puolella ei olisi mitään niin joku voi kuvasta kuitenkin löytöö nypyn, joka kertoo että kyseessä onkin nappi, eikä kolikko.

• Älä laita esinettä kuvattaessasi kameraasi väkisin liian lähelle kohdetta, vaan etsi kamerasi minimitarkennusetäisyys ja käytä sitä. Postimagen kuvia pystyy kuitenkin suurentamaan, jolloin kauempaakin kuvatun esineen yksityiskohtia pystyy katsomaan, toisin kuin liian läheltä kuvatuilta.

• Hyvä luonnollinen valo tulee ikkunasta. Kuvaa siis ikkunan vieressä mutta ei kuitenkaan suorassa auringon valossa, jos käytössäsi ei ole kameraan irtovaloja/salamia.
Kuva