Sivu 1/1

Magneettiin Kartio

Lähetetty: 06 Maalis 2016, 05:59
Kirjoittaja kivitippu
Moi!

Monet sanoo, että pitää varoa ettei magneetti tartu kiviin tai oksiin tai muuhun paskaan mitä pohjalla on. Itse ajattelin tehdä tällaisen :idea: kts. kuva. Luulis että tuosta nyt jonkin sortin hyöty pitäisi olla. Aion tehdä prototyypin alumiinista ja sit kokeilen kuinka toimii. Teen prototyypin tälle magneetille: https://www.supermagnete.fi/pot-magnets ... ted_GTN-60 Tässä vielä luonnoksia jotka suttasin blenderillä.

Kiinostaa kuulla mitä mieltä oletta? Ja jos ootte aikasemmin törmänneet tällaiseen? Luulis että joku muukin ajatellut vastaavaa. :roll:


Kuva

Kuva

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 06 Maalis 2016, 07:36
Kirjoittaja Goldman1
Kyllä ongelma on tuttu ja konsteja on käytetty. Itsellä on ollut alumiinilevystä käännetty kartio magneetin edessä ja toisena melkein parempana on muovipullon korkki pääty, sen mittaisena ettei magu roiku siitä ulos.Ilman kartioita on varmaa että
kiinni on jossain kiven kolossa. ..ja jää ne siltikin :D

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 06 Maalis 2016, 10:08
Kirjoittaja Jasser
Mietiskelin tuosta kartiosta sitä että kohteeseen tarttuminen saattaa vähentyä kun magneetti on vedettäessä pystyasennossa.
Pomppiihan se magneetti siellä pohjassa mutta ainakin koukunpuoleinen tartuntapinta jää pois käytöstä.
Innovatiivinen keksintö, kannattaa kokeilla. :D

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 06 Maalis 2016, 10:17
Kirjoittaja Haarukka
Goldman1 kirjoitti:Ilman kartioita on varmaa että kiinni on jossain kiven kolossa. ..ja jää ne siltikin :D
Niin, kiilautuuhan se kartiokin isompiin koloihin. Entäpä jos kartio olisi pidempi, magneetin kokoinen putki? Silloin magneetti ei menisi putken/magneetin halkaisijaa pienempiin koloihin. Eli esim. sopivan kokoinen pullo jonka korkin reiästä köysi ja magneetti pohjan paikalle.
Vaikka kyllähän tuollainenkin kiinni jää jos pohjassa vaakasuorassa kulkee, pitäisi jädä vähän ilmaa sisään että liikkuisi visstossa...

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 06 Maalis 2016, 11:00
Kirjoittaja thebeet
puolen litran limpparipullo poikki ja suulake käy sukkana magneettiin.

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 06 Maalis 2016, 16:41
Kirjoittaja Goldman1
Uskomatonta kyllä tuo muovipullon puolikas on osottautunut melkeimpä parhaaksi suoja kartioksi. On kevyt ja taipuisa jne jne...
Itse olen viruittänyt 120 kg kiekon kulkemaan kyljellään jolloin tarttuminen muutenkin on pienempää ja pohjakosketus parempi.

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 06 Maalis 2016, 21:09
Kirjoittaja jarppa
Itse laitoin pienen suppilon suojaksi.

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 27 Maalis 2017, 12:45
Kirjoittaja MrValdemar
Kuva

Tuollaisen väkästelin juuri. Sillan-alustoja pääsee jo testaamaan kun ehtii vaan.

Lähetetty minun ONEPLUS A3003 laitteesta Tapatalkilla

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 27 Maalis 2017, 14:36
Kirjoittaja Haarukka
Semmoinen ajatus tuli mieleen, että jos ruuvaisi kaksi magneettia "selät vastakkain" ja köysi lähtemään niiden välistä. Silloin se menisi vaakasuorassa pohjaa pitkin vedettäessä ja pyöreä reuna edellä.

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 28 Maalis 2017, 13:54
Kirjoittaja iron maden
Kunnes magneettiin läsähtää iskeä järeän heittimen kranaatti..

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 31 Maalis 2017, 21:53
Kirjoittaja Bruin
iron maden kirjoitti:Kunnes magneettiin läsähtää iskeä järeän heittimen kranaatti..
Ei haittaa menoa, pikku posaus ja jos köysi ei katkennut, niin meno jatkuu.

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 02 Huhti 2017, 18:20
Kirjoittaja ManaajaHevonen
Haarukka kirjoitti:Semmoinen ajatus tuli mieleen, että jos ruuvaisi kaksi magneettia "selät vastakkain" ja köysi lähtemään niiden välistä. Silloin se menisi vaakasuorassa pohjaa pitkin vedettäessä ja pyöreä reuna edellä.
Jotain tuollaista olen miettinyt, kun ekoja magneetteja tässä katselen. Eli viritykseen tulis vähintään 2kpl Supermagneten GTN-60 tai CSN-60 (ei varastossa nyt) magneetteja. Kolmen magneetin levyssä ongelmana olisi väärinpäin kääntyminen, eli magneetteja pitäisi olla 6 kappaletta, ja se menee jo mielestäni liian kalliiksi. Tuo 2 magneetin vastakkainen setuppi taas kulkenee koko ajan kyljellään, onko se suuri ongelma? Ja miten luulette virityksen pysyvän kasassa, jos se joudutaan muodostamaan kahdesta läpiruuvista CSN-60-magneetteihin, ja niitä yhdistävästä kierteestä?

Re: Magneettiin Kartio

Lähetetty: 19 Kesä 2020, 17:13
Kirjoittaja HannuM
Tuli hankittua magneetti ja aloittelen kalastelua piippailun ohessa... tässä oma malli kartioksi. Meinasi nimittäin jäädä jo kolmannella heitolla kiven koloon...pitkäkaulainen suppilo mallia motonet muotoiltuna sopivaan mittaan. Sen verran yläpään solmuun tilaa, että magneetti mahtuu "elämään" .
Kuva