Sivu 1/1

Metsän siimeksessä

Lähetetty: 13 Touko 2013, 17:35
Kirjoittaja stobere
Tänään tuli metsässä käytyä kaivelemassa ja jotain löytyi...

Kuva
Luoteja löytyi 9 kpl, mistälie on peräisin? Solki, tietenkin roskaa ja epämääräisiä esineitä löytyi sekä tähän mennessä vanhin löytöni, 5 kopeekka vuodelta 1833 :lol:

Kuva Kuva
Kuva

Joku kansi tuli myös kaivettua ja iso kasa kiveä, joka ilmeisesti rautapitoista, koska antoi hyvän signaalin. Pienen kivenmurikan otin siitä mukaani. :)

Lähetetty: 14 Touko 2013, 21:12
Kirjoittaja stobere
Tuli taas käytyä samaisessa metsässä kuin eilenkin.

Kuva Kuva

Tänään löytyi lisää luoteja, 2 kpl samoja kuin eilenkin aika samalta alueelta ja kauempaa löytyi vielä paksumpia luoteja 3 kpl. Niistä kaksi ilmeisesti osunut johonkin, kun ovat lytyssä. Löytyi myös pieni hylsy, nauloja, vyö+solki vai onkohan kyseessä osa hevosen valjaasta(?)
Mitään arvokasta ei tällä kertaa siis löytynyt, mutta vielä metsää ja piipattavaa jäljellä, toivottavasti ensi kerralla (ehkä huomenna) parempi onni :roll:

Lähetetty: 14 Touko 2013, 21:15
Kirjoittaja Jerry Kannu
Se on jo jonkun kokoinen tuo 5 kopeekan lantti. Mukava löytö.

Lähetetty: 18 Touko 2013, 18:49
Kirjoittaja stobere
Tänään kävin taas metsässä piippaamassa. Löytyi jälleen samoja luoteja kuin aiemminkin ja vihdoin hylsyjä. Ehdin jo ihmetellä, kun luoteja vain löytyy ja löytyy, muttei yhtäkään hylsyä... Luodit ovat siis 3 cm pitkiä, 8mm halkaisijaltaan ja paino noin 13-14 g. Yritin etsiä netistä, mistä aseesta on peräisin ja mahdollisesti saksalaisesta kivääristä..?

Kuva Kuva

Mitään ihmeempiä ei siis löytynyt. Olin jo lähdössä pois päin ja päätin kaivaa vielä yhden kuopan, kun tuli niin voimakas signaali...

Kuva Kuva

Tämmöinen "aarre" löytyi, eli 2 kpl VHS-kasetteja, nauhuri ja kasa johtoja. Mitähän videoilla on ja mitä laite tekee keskellä metsää? :D
Onko muut löytänyt tälläisiä kummallisia löytöjä?

Lähetetty: 18 Touko 2013, 19:47
Kirjoittaja ärkoo
Hylsyt on 7,62x53R eli venäläisen/meikäläisen sotilaskiväärin hylsyjä, luodit ovat mitä todennäköisimmin saman aseen ns. 0-luoteja joita tehtiin Venäjällä ennen 1907.

Jos saat hylsyn kantaleimasta luettavaa kuvaa niin siitäkin voidaan katsoa jotain.

Lähetetty: 18 Touko 2013, 19:59
Kirjoittaja Oravannahka
Lapsuudessani kotiini hommattiin ensimmäinen videonauhuri, juuri tuollainen Panasonic VHS .
Kaukosäädin (johdollinen) ja kaikki !
Vuosi oli jotain 1983.

Lähetetty: 18 Touko 2013, 20:09
Kirjoittaja ippe2000
Toivottavasti ei paljastu mitään, mikä tulee muuttamaan Suomen valtiollista historiaa. Tai sitten ne on jonkin paikallisen poliitikon "pimeät" nauhat.

Kannattaa yrittää tutkia mitä nauhat sisältää, eihän niitä varmaan huvikseen ole maahan kaivettu. :shock:

Lähetetty: 18 Touko 2013, 20:14
Kirjoittaja Kätkäläinen
Ilman muuta selvitä mitä nauhoissa on :shock:

Lähetetty: 18 Touko 2013, 20:23
Kirjoittaja Metallikokki
Uiui, hieno vhs-nauhuri 80-luvulta! Toinen kasetti on näemmä vain puolen tunnin kasetti, liekö joku laitteen esittelykasetti tms. Tuo kolmetuntinen kasetti sisältää sitten tietysti aimo annoksen Dallas-nimistä tv-sarjaa tai ehkä runsaasti Poliisi-TV:n heikkolaatuista valvontakamerakuvaa...tai kenties McGyveriä...mulla on toimiva VHS-nauhuri sekä DVD-tallennin, jos haluat tietää mitä sisältää :)

Nuo laitteet ovat erään tutun, joskin jo eläkkeelle jääneen radio-ja tv-huoltajan mielestä helpoimpia korjata. Liekö toimisikin kun vähän putsailisi :)

Itse löysin keväällä lumen alta kannettavan tietokoneen. Näyttö oli rikki mutta vein sisälle ja purin osiin. Vaimoke tykkäsi kun avasin koneen keittiön pöydällä ja ulos pöllähti kymmeniä pieniä keltaisia hämähäkkejä ja yks iso kans :D
Aamulla kone taas kasaan pienen föönikäsittelyn ja muutaman lisähämäkin jälkeen ja - kone oli täysin toimiva pakkasen syömää nestekidenäyttöä lukuunottamatta! Vaihdoin näytön uuteen ja kone on edelleen ahkerassa käytössä :)

Lähetetty: 18 Touko 2013, 20:29
Kirjoittaja stobere
ärkoo kirjoitti:Hylsyt on 7,62x53R eli venäläisen/meikäläisen sotilaskiväärin hylsyjä, luodit ovat mitä todennäköisimmin saman aseen ns. 0-luoteja joita tehtiin Venäjällä ennen 1907.

Jos saat hylsyn kantaleimasta luettavaa kuvaa niin siitäkin voidaan katsoa jotain.
Kiitos tiedosta. Parempia kuvia en hylsyistä saanut, mutta toisessa kirjaimet V ja ehkä P ja numerot 42, toisessa VPT 40

Kuva
V ja P ?? 42

Kuva
VPT 40


Videot ovat kyllä aika mielenkiintoiset, mutta aika huonossa kunnossa... mitähän ihmettä niissä on, ovatkohan varastettu vai muuten vain hämärää tavaraa :?


Aikaisemmin keväällä löysin eri paikasta tämmöisen SAKO 30-06 hylsyn, osaatko tai osaako joku kertoa siitä enemmän? :)
Kuva Kuva

Lähetetty: 18 Touko 2013, 20:41
Kirjoittaja Leijona
Ei kyllä löytö enää paljon erikoisemmaksi mene :P

Lähetetty: 18 Touko 2013, 23:07
Kirjoittaja turve
VPT = Valtion patruunatehdas.Numero on latausvuosi eli 1940 ja -42. Sako 30-06 on Sako Oy:n lataama hirvikiväärin hylsy kaliiperissa 30-06. Videonauhoilla varmaan jotain..tuota..semmoista. :oops: