Aseen osia metsästä

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Sturmw
Viestit: 6
Liittynyt: 11 Maalis 2020, 08:43
Paikkakunta: Espoo

Aseen osia metsästä

Viesti Kirjoittaja Sturmw » 18 Maalis 2020, 10:10

Terve vaan kaikille. Vuosi takana tätä koukuttavaa harrastusta. Tähän astiset löydöt ovat olleet aika mitään sanomattomia. Mutta nyt tuli aika kova.
Mäen rinteessä oli outo kuoppa, vähän hankalassakin paikassa. Pakkohan se oli käydä katsastamassa. Todella vahva rauta signaali ja eikun kaivamaan. Ensin paljastui kirveen terä. Ei mikään älyttömän vanha mutta kirves kuitenkin. Tässä vaiheessa alan nuorempaa harrastajaa kuitenkin hymyilytti koska olihan kyseessä ensimmäinen maasta nostettu kirves... Tässä vaiheessa tökkäsin vielä porkkanan kuoppaan ihan vaan varmistukseksi. Ja voi herra varjele mikä piipitys, ulina ja pörinä alkoikaan. Aloin tonkimaan kuin maasika konsanaan ja maa alkoi luovuttaa aarteitaan. Kuopastaan nousi mystisen mallisia, todella rapsakan oloisia rautakimpaleita. Kaivuuvimman vallassa ehdin tunnistaa, rautasahanterän pätkiä, viilanpätkiä, 7.62x53r hylsyjä, Savage 32-20 hylsyjä, .32 hylsyjä. Sitten nousi esine joka muutti kaiken. Nostin kuopasta kikkareen jonka muotokieli puhutteli. Harjailin suurimmat mullat ja hiekat pois. Sen hetkinen ajatus kulku oli: ei vit.. ei saat... ja olihan se, suustaladattavan sivulevy jossa oli iskuri kiinni. Aloin tutkia rautaromukasaa tarkemmin vain todetakseni että ne ovat kaikki aseen osia. 15cm pätkinä😂 Oli piipun pätkää, iskuria, sivulevyä, tukinpäätylevyä, revolverin rullaa yms. Ja muovikassillinen hylsyjä. Runsauden sarven ehdyttyä pakkasin kamat ja lähdin talsimaan kohti autoa samalla huispaten raivoisasti. 20 metrin päässä pörähti taas. Vaikutti olevan 2 signaalia lähekkäin. Ei muuta kuin nöyrästi polvilleen taas. Korkeaan polviasentoon ähistessäni huomasin ja tajusin kyseessä olevan yksi ja sama kohde. Koska n. 40cm päässä ensimmäisestä hitti kohdasta näytti maasta pilkistävän pätkä rautaputkea. Tässä vaiheessa lähetin pienen pyynnön aarteen tonkijoiden jumalille ja kaikille jotka malttoivat kuunnella: älä ole pöydänjalka, ethän ole. Jooko? Tukeva myötäote ja varovainen nykäisy ja kas. Kädessäni komeili suustaladattavan piippu. Tässä vaiheessa pääsi pieni ilotippa😆
Lyhyestä virsi kaunis: Lähdin metsästämään pientä hopeista, mutta päädyin löytämään n.10kg aseen osia. Osia on ainakin viiteen pitkään aseeseen ja kahteen pistooliin. Kyseessä lienee jonkun farmarin tuhoamat ja kätkemät pappa vainaan pyssyt.
Niin vanhoja ettei virkavaltaa kiinnostanut, ja niin tuoreita ettei MV:tä kiinnostanut.
Ainoastaan iskurilla varustetusta sivulevystä saatu tekstit näkyviin: Birmingham small arms trade, kavereiden kesken BSA.
Kuvassa pieni osa saaliista. Jos jotakuta kiinnostaa voin räpsiä kuvia lopuistakin romuista.
Kuva

Kuva

david goljat
Metallinetsijä
Viestit: 367
Liittynyt: 22 Huhti 2018, 20:54
Paikkakunta: Kuun pimeä puoli

Re: Aseen osia metsästä

Viesti Kirjoittaja david goljat » 18 Maalis 2020, 19:23

Laita ihmeessä lisää kuvia ja kirveestä myös! Toivottavasti itellekki osuu joskus joku kätkö kohdalle

TapioPV
Viestit: 36
Liittynyt: 31 Elo 2019, 19:55
Paikkakunta: Turku

Re: Aseen osia metsästä

Viesti Kirjoittaja TapioPV » 21 Maalis 2020, 13:37

Aika upea ase löytö.

Vastaa Viestiin