Roskaa ja hevosenkenkiä.

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
TapioPV
Viestit: 36
Liittynyt: 31 Elo 2019, 19:55
Paikkakunta: Turku

Roskaa ja hevosenkenkiä.

Viesti Kirjoittaja TapioPV » 23 Tammi 2020, 15:01

Eilen aurinko paistoi ja oli mukava piippailla. Mitään järkevää ei löytynyt mutta toin romut pois metsiköstä. Löytyi hevosenkenkä, hevosenkengän puolikas ja rautaromua. Nuo hevosenkengät olen pitänyt (hyvää onnea tuomaan) ja niitä alkaa olemaan aika kasa. Ja olenkin tässä miettinyt kun niitä on eri kokoisia ja näköisiä niin onko jotain tyylisuuntia ollut sepillä eri aikakausina että tunnistaisi milloin on mikäkin tehty?


Kuva

Avatar
Teutori
Metallinetsijä
Viestit: 190
Liittynyt: 09 Touko 2018, 11:55
Paikkakunta: Riitamaa

Re: Roskaa ja hevosenkenkiä.

Viesti Kirjoittaja Teutori » 23 Tammi 2020, 18:36

Siellä vain tammikuun loppupuolella piippaillaan, ei taida talvitaukoa tulla siellä ollenkaan? :D
Elämänmakuisia löytöjähän nuo ovat, eihän sieltä aina kuldaa ja timangia nouse...
Taisi sepät takoa aikoinaan noita hevosenkenkiä aina yksilöllisesti kunkin hevosen kavioon sopiviksi, myös vuodenaika ja käyttötarkoitus huomioiden. Oli jääkenkää, talvikeliin erilainen kenkä kuin kesäksi ja mitä kaikkia niitä olikaan. Kaipa niissä näkyi myös jokaisen sepän oma kädenjälki aina siihen asti kun niitä teollisesti alettiin valmistaa.
Nokta Makro Simplex+
Gold Hunter Basic
--------------------------
Öre 1720
Öre 17XX F.R.S

Avatar
hasaki
Viestit: 13
Liittynyt: 11 Kesä 2011, 18:33

Re: Roskaa ja hevosenkenkiä.

Viesti Kirjoittaja hasaki » 24 Maalis 2020, 14:24

Kyllä me sepät tehdään vieläkin aihiosta kunkin hevosen mittojen mukaan ne kengät sopimaan ko kavioon. Nuo näyttäisi tosin käsin suorasta raudasta tehdyille kun on naulanreiät nykytiedon valossa olevan hieman huonosti sijoiteltu. Mietin tuossa olisiko jossain joku hyvä lähde missä olisi eri aikakausien tehdas aihioita niin pääsis vähän hajulle aikakaudesta. Täytynee ottaa kuvia vanhoista paperisista lähteistä joita tuolla kaapin perukoilla on.

Vastaa Viestiin