Sivu 1/1

Rautakauttako?

Lähetetty: 23 Syys 2018, 10:51
Kirjoittaja FinLA
Taas on muutamat peltopiippailureissut tullut heitettyä. Paljon roskaa tullut viime aikoina kaivettua, mutta on sieltä joukosta jotain mielenkiintoisempaakin löytynyt. Tässä muutamia mielenkiintoisempia ja vanhemman oloisia esineitä. Ja jälleen olen erittäin kiitollinen ajoitus- ja tunnistusavusta, kun itsellä tuo vanhempien esineiden tunnistaminen vähän vielä hakusessa. :oops:

Kuva

Kuva

Erityisesti nuo vasemman ylänurkan lätyskät vaivaavat mieltä. Alemmassa on selvästi alapuolella vaakasuuntaista koristekuviointia.

Re: Rautakauttako?

Lähetetty: 23 Syys 2018, 11:17
Kirjoittaja WeKinky
Noista lätysköistä on paha sanoa mitään vaikka jotain kalanruotokuviota olin myös näkevinäni. Mutta eikös tuo kuvissa keskellä oleva esine ole tasavartisen soljen katkelma, eli rautakaudelle menisi :D . Ei muuta kuin ilmoitusta museovirastolle ja piippailemaan toiseen paikkaan.

Re: Rautakauttako?

Lähetetty: 23 Syys 2018, 11:29
Kirjoittaja FinLA
Selkeää murtumapintaa tuosta on vaikea löytää, mutta voi hyvinkin olla sellainen. Se mielessä uskalsin tuon rautakauden otsikossakin mainita. :D
Ei muuta kuin ilmoitusta museovirastolle ja piippailemaan toiseen paikkaan.
Näin täytyy tehdä. Tahtoo vaan nuo toiset paikat loppua tätä menoa jos jokaiselta uudelta pellolta löytyy jotain rautakautista. :?

Re: Rautakauttako?

Lähetetty: 23 Syys 2018, 16:04
Kirjoittaja Garrett 350
Kyllä tosiaankin on tasavartisen soljen fragmentti. Vaikuttaisi esineet sulaneilta. Eli voi olla kalmistosta joka levinnyt peltoon. Onnittelut rautakautisista.

Re: Rautakauttako?

Lähetetty: 23 Syys 2018, 16:55
Kirjoittaja jarski
Ei kai sitä paikkaa tarvitse vaihtaa jos tavarat on levällään pitkin peltoa ja kyntökerroksessa. Paitsi jos on laitettu punaiseksi alueeksi niin sitten kyllä.

Re: Rautakauttako?

Lähetetty: 23 Syys 2018, 18:28
Kirjoittaja FinLA
Tuo sulaminen on hyvä selitys. Lähiseuduilla on tosiaan useita tunnettuja rautakautisia polttokalmistoja. Ja tuosta paikan vaihtamisesta niin katsotaan, mitä museovirasto sanoo asiasta. Toivoisin, että eivät koko peltoja rauhoittaisi. Juurikin levällään ovat olleet eri peltolohkoilla ja kyntökerroksessa. Eikä tietenkään ole punaista aluetta. Niille en ole menossa nyt enkä tulevaisuudessa.