Öhkömönkijä 2019 - Sian vuosi!

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Öhkömönkijä
Kunniajäsen
Viestit: 1344
Liittynyt: 26 Syys 2010, 19:37
Paikkakunta: Nokia, Lahti sekä Teuva

Öhkömönkijä 2019 - Sian vuosi!

Viesti Kirjoittaja Öhkömönkijä » 31 Maalis 2019, 21:44

Peto on irti

Synkän ja pitkän talven aikana, kun pakkanen on jäytänyt kärsäkkään luuytimiä, on ollut hyvää aikaa miettiä tulevan kauden sotasuunnitelmaa. Kärsää on pahnoilla hiottu herkimmilleen, vahaten menneen kauden öreiki-ihania. Niitä nousi viime kaudella ihan mukavasti, kirkkaimpana kruunun jalokivenä sorkissa on tietenkin hypistelty naamahopeaa, riikintaaleria, joka loisti ja lämmitti silavakerroksen alla tiheään nakuttavaa sydäntä talven pimeipinä ja kylmimpinä hetkinä. Menneessä on turha pyöriä, vaan on suunnattava terävä katse eteenpäin, sinne kärsän suuntaan, sieltä ne uudet öret löytyy. Katse siis tulevaan, mutta silti menneeseen. 🐷

Vanha sotaratsu-GM3 on edelleen sotasuunnitelmani tärkein elementti kartuttaa lresaalista. Tämä on ollut tavoitteeni jo vuodesta 2010. Välissä on ollut yksi kausi ilman öreiki-ihanaa. Tämä oli valtava pettymys ja kuten tiedätte tähän lohtuun ei purrut edes parhainkaan rehu tai pehmeinkään pahna. Silloin oli pitkä talvi ja joulun lähestyessä meinasi hukka periä. Tämä ei tule toistumaan, vaan suunnitelmaa ja viime kauden mynttejä on saparo innosta viuhuen hiottu! Tämän tavoitteen toteutumisen vaatimukset ovat kova ja tinkimätön työ. Kyllä sika huutaa kun kuparinen on puhki ja mikä parasta, sorkissa! Silloin saparo soikeena tanssataan!

Toinen tavoitteeni on toteuttaa kausi uskollisella GM3:lla (ollut kaudesta 2010, samalla vakiokelalla) onnistuneesti läpi ilman suurempia kolhuja. GM3:n ja kärsän integroituneet sähköiset hermopäätteet antavat sellaisia impulsseja sian keskushermostoon, että öreä nousee, vaikka se ei olisikaan otillansa. Öre täytyy houkutella esiin, kärsä haistaa sen kyllä, mutta ilman systemaattista harjoittelua tulee kaudesta torso. Tunne välineesi ja integroidu siihen, sitten aukeaa maaemon hamonen ja vain taivas on rajana - tai peruskallio. Kela alkaa kohta kulua puhki. Sänkipellot ovat pyöristäneet kelan kulmat ja kela painaa melkein puolet vähemmän kuin uutena - ainakin on nyt kevyempi heilutella! Vuosi vuodelta tuntuu GM3 kevyemmällä!

Siinä hiukan sian mietteitä tulevasta kaudesta. Kahdella päätavoitteella lähdetään liikkeelle, joten matkalle varmasti mahtuu jos jonkinmoista. Uusia lättejä ei ole paljoa koluttavaksi, mutta siitä lähdetään, mihin viime syksynä jäätiin. Sika parantaa vielä juoksuaan, kun vaan treenataan. ¡Vamos!

Poikkeus vahvistaa säännön ja tänään GM3 sai tulevan kauden tulikasteen. Tarkoitus oli vaan kokeilla, että onko ilmassa ören taikaa. Voin sanoa ettei ollut. Yleensä kärsä aistii hennoimmankin tuoksun, etenkin jos se leijailee maan syleilyssä lepäävistä öreiki-ihanista. Ei ollut ilmassa sitä! Oli vain mädän ja sulaneiden raatojen haju. Tarkoitus oli tosin vain kokeilla laitteen ja kärsän tietoliikenneyhteyttä. Toimihan se, vaikka vielä on muutama bitti poikittain. Hiotaan se kevään aikana kuntoon! Löytöinä 300m päässä kotikarsinasta sijaitsevalta joutomaalta oli muutama kolikko ja vanhimpana vuoden -38 10p, joka oli saanut osumaa. Odotuksiin nähden kauden aloitus oli erittäin onnistunut ja tavoitteisiini pääsin. Tietoliikenne kärsään toimii, kärsä on hieman tukossa, mutta henki kulkee. Kunhan routa luovuttaa kylmän kankeat öret otteestaan, on sika valmis - silloin on peto irti ja muta lentää!

Tässä kauden 2019 aloituslöydöt:

Kuva
Kulunut GM3,
ACE250 ja puhki kaluttu Pro-Pointer
__________________________
Vanhin löytö: Ketjunkantaja
The öre: IR 2ÖR vm. 1573
Parhaimpia: Kultasormus vm. 1905 11,3g (750), vm. -32 5g (969) ja -45 7g (750), Naamahopea, sekä Arabian WC pönttö.

Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 8743
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 23:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Re: Öhkömönkijä 2019 - Sian vuosi!

Viesti Kirjoittaja Leijona » 31 Maalis 2019, 22:33

Tähän vuodenaikaan kun pääsee piipparoimaan, niin se on jo itsesään voitto ja etenkin, kun tulee vieläpä löytöjäkin. :D
Pitäisi varmaan taas kysellä kasvihuonelupia, kun lunta on vielä puoli metriä :wink:
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.

Avatar
iipe
Kunniajäsen
Viestit: 2753
Liittynyt: 25 Marras 2011, 13:36
Paikkakunta: Pori

Re: Öhkömönkijä 2019 - Sian vuosi!

Viesti Kirjoittaja iipe » 31 Maalis 2019, 23:39

Kyllä se sieltä, kevät auringon säteistä lämpenevän turpeen syleilystä, vielä örkinkin vieno tuoksu kantautuu! Onnea tuleviin tuoksinoihin ja onhan sitä jo tuossakin! :)
Taivas varjele mitä sieltä tulee!

Avatar
Öhkömönkijä
Kunniajäsen
Viestit: 1344
Liittynyt: 26 Syys 2010, 19:37
Paikkakunta: Nokia, Lahti sekä Teuva

Re: Öhkömönkijä 2019 - Sian vuosi!

Viesti Kirjoittaja Öhkömönkijä » 05 Huhti 2019, 23:04

Leijona kirjoitti:
31 Maalis 2019, 22:33
...Pitäisi varmaan taas kysellä kasvihuonelupia, kun lunta on vielä puoli metriä :wink:
Se vasta olisikin mielenkiintoista. :lol: Tomaatti/kurkkufarmarilta kysyä lupia, että pääsisikö huoneeseen piipparoimaan, ja nostamaan Leijonan tuntien, muutama kupura... ”Siellä se oli, Simpuran kasvihuoneessa, siinä kurkkutaimien juurella..” Ensimmäinen kasvihuonekalmisto... 🙈😂
Kulunut GM3,
ACE250 ja puhki kaluttu Pro-Pointer
__________________________
Vanhin löytö: Ketjunkantaja
The öre: IR 2ÖR vm. 1573
Parhaimpia: Kultasormus vm. 1905 11,3g (750), vm. -32 5g (969) ja -45 7g (750), Naamahopea, sekä Arabian WC pönttö.

Avatar
Öhkömönkijä
Kunniajäsen
Viestit: 1344
Liittynyt: 26 Syys 2010, 19:37
Paikkakunta: Nokia, Lahti sekä Teuva

Re: Öhkömönkijä 2019 - Sian vuosi!

Viesti Kirjoittaja Öhkömönkijä » 07 Huhti 2019, 18:49

Saparot tanassa öremetsälle

Kärsäkäs sai houkuteltua miniversionsa mukaan örejahtiin! Päivä oli mitä mainioin. Aurinko lämmitti luita, vaikka silavakerrosta on kamaran alla jonkin verran. Maa hohti vielä kylmää ja oli paikkapaikoin roudan valtaama. Roudan väistämillä tilkuilla alkoi olla jo kasvien silmuja ja madot luikertelivat innolla vastaan. Sikojen saparot mukailivat matojen liikkeitä aina, kun oltiin jännän äärellä. 🐷 Mutaista oli alueilla, josta oli juuri lumi sulanut. Yllätys, että pikkupossu oli kuin kotonaan mutaisimmilla paikoilla ja oli myös sen näköinen. Kelan alla oli helposti kilon verran mutaa, vaatteissa oli se toinen kilo. Se ei kuitenkaan haitannut pientä aarteen etsijää, ehkä päinvastoin - sai toteuttaa itseään, kun ei ole äidin valvovan silmän alla. 👍🏻😄 Toki tuliaisina on kasa mutaisia löytöjä ja kaksi sotkuista sikaa. Vaikka isomman sian tavoitteena oli löytää kauden ensimmäinen iki-ihana, pienemmällä oli huomattavasti suuremmat tavoitteet. Aarrearkku tai merirosvoaarre oli vaatimaton tavoite näin kauden alkuun.

Olimme suunnanneet kärsimme metsittyneelle pellolle, jossa tuli viime kesänä käytyä, mutta hieman liian myöhään. Tuuhea putkilokasvien viidakko vei silloin kovasta yrityksestä huolimatta voiton. Silloin oli pakko lopettaa, kun GM3:n selkäranka murtui. Suunnittelin pettymyksen repiessä rintaa, että integroin kelaan viikatteen, mutta päätin tulla takaisin vasta ensi keväänä. Toki korjatun etsimme kanssa. Laite on nyt kuin tillkkutäkki, joka on parsittu kasaan. Upeasti toimii edelleen, vaikka kela alkaa syöpyä puhki ja muutenkin alkaa olla ylimääräistä osaa siellä täällä.

Nyt siis oltiin mestoilla ja muutamia hyviä piippejä saatiin esiin. Junnukin heilutteli omaa piippariaan ACE250, mutta vartta täytyisi typistää. Minimiasetuksillakin piippari vie vielä kärsäkästä. Muutaman korkin junnu innoissaan löysi, mutta aarteesta ei ollut tietoakaan. Kärsäkkään kärsivällisyys loppui muutaman kuopan jälkeen, jonka jälkeen hän toimi tutussa roolissaan, kaivuuapuna.

Muutamia harmimarkkoja oli jo taskunpohjalla. Minä hetkenä hyvänsä nousisi se iki-ihana. Olin jo ihan varma, että tässä se on, niin heleä oli piippi ja ydinjatkeessa säkenöi. Se on joko ALKO, pepsi- tai chymospulllon korkki tai sitten se on ÖREiki-ihana. Pum! Siinä se oli sorkissa! Kaksi euroa nykyvaluuttaa. WTF! 🤬 Pari hillittyä hampaiden välistä tuhahtavaa kirosanaa pääsi. Noooh onhan se ihan ok, jostain muualta nostettuna, mutta mitä helkuttia se täällä tekee. Lähistöltä löysin vielä muutaman muunkin eurokolikon. Liekö joku tyhjännyt taskunsa kalareissullaan tai muuten vaan tuolla risukossa pyörittyään. Rannassa on muutamia soutuveneitä, liekö jonkun omistajan kolikot kyseessä.

Mitään oikein maata mullistavaa ei löytynyt. Onnettoman näköinen köyhän miehen piipunrassi taitaa olla päivän The löytö. Kärsä oli kyllä hieman tukossa, kyllä sen ören olisi pitänyt jo ehdottomasti nousta. Täytyy nyt ottaa vain reissu kerrallaan ja puristaa hellemmin GM3:n kahvasta. Kyllä se maaemo nostaa hamettaan sitten kun aika on kypsä. Sika on kärsivällinen ja iskee limppuun kun takiainen, heti kun ilmassa on ören taikaa. Myöhäiset kesäillat ovat parasta syöntiaikaa, silloin on öre otillansa. Sen näkee ja kuulee ja jotenkin tuntee. Jos sitä ei ole kesäkuussa vielä noussut, niin viimeistään se rupinen myytti sorkissa kimaltelee heinä/elokuussa, kun kärsäkäs on kykenevä kyntämään villinä maata ihan ajan kanssa.

Lauantaista ja eurolöydöista tulistuneena tuli käytyä junnun kanssa vielä sunnuntaina pikaisesti luutimassa heinäpeltoa ja pientä nurmikaistaletta. Löytöinä kiemurainen sinetti ja kasa pullonkorkkeja.

Tässä kuvia etsintäreissuilta La ja Su:

Kuva

Kuva

Aurinko lämmitti luita. Potentiaalisen paikan kirous - etsit vanhaa, löydät euroja... 🤪

Kuva

Kuva

Kuva

Löydöt:
Kuva

Kuva

Urhoollinen paikattu sankari. Kela alkaa olla melko pyöristynyt. Varren kyynärtuet on paikkailtu - nyt kestää!

Kuva

Kuva

Kuva
Kulunut GM3,
ACE250 ja puhki kaluttu Pro-Pointer
__________________________
Vanhin löytö: Ketjunkantaja
The öre: IR 2ÖR vm. 1573
Parhaimpia: Kultasormus vm. 1905 11,3g (750), vm. -32 5g (969) ja -45 7g (750), Naamahopea, sekä Arabian WC pönttö.

Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 8743
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 23:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Re: Öhkömönkijä 2019 - Sian vuosi!

Viesti Kirjoittaja Leijona » 07 Huhti 2019, 20:45

Juniori muistaa varmasti etsintäreissut iskän kanssa lopun ikänsä :D
Hienoja rantapaikkoja, joista voisi kuvitella löytyvän vaikka kuinka vanhaa.
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.

Avatar
Öhkömönkijä
Kunniajäsen
Viestit: 1344
Liittynyt: 26 Syys 2010, 19:37
Paikkakunta: Nokia, Lahti sekä Teuva

Re: Öhkömönkijä 2019 - Sian vuosi!

Viesti Kirjoittaja Öhkömönkijä » 15 Huhti 2019, 21:46

Orastavaa örekiimaa!!

Kärsä ja saparo alkoivat elehtiä sunnuntaina siihen malliin, että pöpeliköön oli pikkupossun kanssa lähdettävä. Saparo teki kiemuraa siihen malliin, että nyt oli aika mitä otollisin löytää kauden ensimmäinen öreiki-ihana. Ei muuta, kun kiireesti kasiaista koukkuun ja öreapajille! Mielessä oli kireät piipit, juuri sellaiset, mitä metsämaassa marinoituneet 2ÖR iki-ihanat saavat aikaan. GM3 vinkuu silloin kuin syötävä, siinä ei edes kärsää tarvita, se on vain tiellä. 🐽

Aikaa oli tarjolla vain niukasti. Parempipuolisko oli sopinut jo iltapäivämenot, johon talon miesväki on osallistuva, oli öresaalis millainen tahansa. Onneksi pöpelikkö sijaitsi sianpieremän päässä kotoa, jonne jolkotteli alle viidessä minuutissa. Ei muuta kuin kela maahan ja skannaamaan maaemon pitsistä hameen helmaa. Hieno oli nähdä luonnon heräävään talviuniltaan. Hyönteis- ja kasvimaailma alkoi nostaa päätään ja linnut lauloivat yhdessä örekiimaisen kärsäkkään kanssa. Paikka oli melko otollinen ja hetkenä minä hyvänsä iskisi se iso öre. Ilmakin tyyntyi ja ihan kuin hetken linnut olisivat pidätelleet kiimaista lauluaan. Samassa tärähti ja kärsä värähti. Saparo tanassa lapio turpeeseen ja sorkkaa taivasta kohti muutaman ruotsalaisen riimin kera! Äh, ei öreä! Kuparia kylläkin, hyväkuntoinen 10p. Lantti on aina lantti ja on se sentään menolippu himaan - ilman kolikkoa olisi miesväki ollut pöpelikössä vaikka koko päivän. Olisi saanut saparoista vetäen kotiin raahata.🐷

Lanttia alkoi nousta, mutta ei mitään maata mullistavaa. Pari 5p kolikkoa ja 10 markkaa -50 luvulta. Lisäksi löytyi solki lähes puolen metrin syvyydestä. Sai kaivaa lähes peruskallioon. Ajattelin toki plootua, mutta pelkäsin Harviaa. Oli sentään solki. Seuraavalla piipillä löytyi hopeaa, mutta ei öreä. Kyllä nyt on niin, että ei se hopea sikaa lohduta. Öre on aina öre ja jos sitä ei saa on pienen sian mieli musta. Onneksi maa on kasiaista täynnä, koukkuun vaan ja apajille. Kyllä se sieltä vielä nousee - ennemmin tai myöhemmin. Sika on kuitenkin valmis - kuten aina! 🐷

Muutama foto reilun tunnin retkestä:

Routa alkaa hellittää otettaan:
Kuva

Potentiaalisen näköinen öremesta:
Kuva

Hopea ei ole häpeä, vaikka ei öre olekaan:
Kuva

Kuva

Löytökimara/löytömysli:
Kuva

Kuva
Kulunut GM3,
ACE250 ja puhki kaluttu Pro-Pointer
__________________________
Vanhin löytö: Ketjunkantaja
The öre: IR 2ÖR vm. 1573
Parhaimpia: Kultasormus vm. 1905 11,3g (750), vm. -32 5g (969) ja -45 7g (750), Naamahopea, sekä Arabian WC pönttö.

Vastaa Viestiin