Kesän pullosatoa metsien kätköistä

Osuitko etsintäreissullasi vanhojen pullojen tai lasi- ja posliiniesineiden kätkö- tai kaatopaikalle? Kuvia vanhoista lasiesineistä.
Avatar
Corstander
Innostunut Etsijä
Viestit: 87
Liittynyt: 23 Loka 2012, 23:38
Paikkakunta: Mikkeli

Kesän pullosatoa metsien kätköistä

Viesti Kirjoittaja Corstander » 08 Heinä 2021, 21:10

Kesän kuumat kelit ja kasvukausi pelloilla ajaa metsiin harrastamaan. Muutama tunkio ja jätemonttu on tullut kesän aikana vastaan ja jos ei muuta löydy, niin ainakin vanhoja pulloja :mrgreen: Alla kuvamateriaalia eri lasipulloista, joita on tullut kannettua kotiin puhdistettavaksi. Ties vaikka täältä löytyisi tietoa siitä, mitä ovat alun perin sisältäneet.

Riihimäen lasin puolen litran pulloja on tullut tänä vuonna vastaan 3 kpl. Vaikuttaisi joltain kemikaalilta, toisessa merkintä R ja toisessa R 500 J2. Kirkkaassa oli jotain öljyn kaltaista ainetta, oli kova savotta puhdistaa ilman liuottimia.

Kuva

Kuva

Kuva

Yleensä suurin osa jätemonttujen pulloista on rikki, mutta nämä pienet lääkepullot kestävät hyvin. Pohjissa merkintä 50.

Kuva

Kuva

Komea sinivihreä mittapullo sisälsi jotain mineraaleilta haisevaa vaaleaa mössöä. Pohjassa merkintä R. I ja kyljessä asteikko 05 - 20. Muistelen aikanaan täällä nähneeni kuvan vastaavasta pullosta?

Kuva

Kuva

Edellisenä viikonloppuna tuli vastaan uusi, lupaava tunkio. Vartin kaivauksissa löytyi useampi ehjä pullo, joista komeimmat otin mukaan. Lituska on Oxygenol-pullo ilman pohjan leimoja.

Kuva

Kuva

Olen pitkään etsinyt ehjää, vanhaa sinivihreää olutpulloa. Tuntuu, että ne ovat aina rikki, tai sitten niitä ei ole tunkiolle heitetty lainkaan. Vihdoin tärppäsi, ja ilmeisesti hieman harvinaisempi valmistaja Johannislund: pohjassa on merkintä J 15. Lisäksi Riihimäen lasin ja Karhulan tunnistamattomia mutta hienon värisiä pulloja kahdessa koossa. Merkinnät 250 K. ja 500 R.

Kuva

Kuva

Ja kun pulloista puhutaan, niin loppuun vielä kuva ALKO-korkkikokoelmasta. Näitä nousee joka paikasta, joten päätin muutama vuosi sitten alkaa keräilemään erilaisia :D

Kuva
XP Deus 11'' ja Garrett Pro Pointer AT
Linturiipus, viikinkikirves, tasavartinen- ja kupurasolki, korvalusikka
Kuparinen: 1 öre 1629 Gustav II Adolf
Hopeinen: 4 Mark 1571 Johan III