Sivu 1/1

Lyijy luonnossa

Lähetetty: 30 Marras 2019, 17:19
Kirjoittaja relichunter
Olen monasti miettinyt kuinka valtavan määrän haitallista lyijyä metallinetsijät ovat jo tähän asti kaivaneet? Itse arvioisin nostaneen sitä ainakin kilon pari. Jos muilla samansuuntaista niin tuhansia kiloja? Eikö tästä voisi jo värkätä ehdotelmaa tärkeäksi ympäristöteoksi? Ärsyttää kun aina tehdään kärpäsestä härkänen ja keksitään negatiivista potaskaa metallinetsijöistä. Lyijyn lisäksi maasta nousee kasapäin muuta roinametallia mitkä saattavat sisältää myös haitallisia muita metalleja.

Re: Lyijy luonnossa

Lähetetty: 01 Joulu 2019, 20:34
Kirjoittaja ILVES-Joe
Just äsken lähetin paikallislehden toimittajalle postia että muistaa vielä mainita tästä asiasta kun jäi jutustelussa kertomatta.
Sanoin että metallinetsimisestä on maanviljelijälle vain hyötyä, poistetaan maasta metalliesineitä jotka voivat joutua eläinten rehuun, poistetaan esineitä joista voi liueta raskasmetalleja maahan esim. lyijysinetit, luodit yms. Isot naulat ja muut vastaavat voivat puhkaista renkaan tai rikkoa työkoneen.

Re: Lyijy luonnossa

Lähetetty: 01 Joulu 2019, 22:16
Kirjoittaja Sig
Monen moisia paristoja ja esim. kännykän akkuja on myös tullut vietyä ongelmajätteeseen :wink:

Re: Lyijy luonnossa

Lähetetty: 02 Joulu 2019, 09:55
Kirjoittaja relichunter
"Metallimiehet" saavat jatkuvasti jotain hyvää aikaiseksi mikä jää huomiotta. Siivotaan ilmaiseksi luontoa. Samanlaista saastunutta maaperääkin on kuin vesistöjäkin joita siivoillaan mutta vain sillä ehdolla että siitä tehdään etusivun juttu.