Sivu 1/1

Kolikoitten yms kuljettaminen kotiin.

Lähetetty: 20 Heinä 2019, 12:23
Kirjoittaja Örkkelö
Nyt on kuljetus laatikko kolikoille sun muille napeille duunattu😀, boxi hommattu Tokmannilta ja tyynyt leikattu ite, pienemmät kolikot sujautetaan viiltoihin ja isoimmat mahtuu tyynyn alle, napitkin menee tyynyn alla hyvin eikä liiku mihinkään😋, minkäslaisia boxeja teillä on millä kuljetatte kolikot yms kotiin turvallisesti? Vai annatteko hukkua taskun syövereihin?😊
Kuva

Kuva

Kuva

Re: Kolikoitten yms kuljettaminen kotiin.

Lähetetty: 20 Heinä 2019, 14:12
Kirjoittaja Ukonvakka
Vanhat kupariset kolikot laitan pieneen suljettuun minigrip-pussiin ja hieman maa-ainesta mukaan. Tämä siitä syystä, että niiden pinta alkaa heti maastanoston jälkeen kuivumaan nopeasti, jonka seurauksena pintakupari alkaa pikkuhiljaa "rapista" pois varsinkin, jos kolikko pääsee hankautumaan jotakin kovaa vasten. Tämän seurauksena kolikon tunnistus voi olla myöhemmin vaikeaa. Minigrip-pussissa kolikon pintakosteus haihtuu hitaammin ja näin ollen kuparikolikon pinta säilyy todennäköisesti parempana kuin pelkästään housuntaskun tai keräilypussin pohjalla.
Etsintälaukun sisätaskussa suljetussa minigrip-pussissa kuparikolikot ovat tarpeeksi hyvässä turvassa. Sieltä ne voi kätevästi laittaa samaisessa pussukassa tarvittaessa säilytykseen jääkaappiin, jos niitä ei kerkiä/jaksa heti reissun päätteeksi ihmettelellä, putsailla tai tunnistaaa. Pesu vain viileällä vedellä ja irtolikaa voi koittaa putsata varovasti hammastikulla tai esim. pehmeällä hammasharjalla hellästi harjaten...ja kaikki tämä siis kuparikolikoille.

Muille kolikoille käy hyvin tuollainen tekemäsi kuljetusrasia...

Re: Kolikoitten yms kuljettaminen kotiin.

Lähetetty: 20 Heinä 2019, 23:21
Kirjoittaja Tonkija69
Puistokolikoille olen tehnyt tyhjästä basilikapurkista (ks. kuva) tongintalaukkuun (SA) sopivan "sivusäästöpossun" (proto 2). Proto 1 oli sikäli puutteellinen, että korkissa oli pelkkä dremelillä tehty ura. Sen seurauksena löydöt putoilivat joskus maahan, kun kumarruin tonkimaan lisää. Lääke löytyi mylar-liuskasta, jonka pulttasin korkkiin kiinni niin että PYSYY KANS! ;)

Mitä tulee Ukonvakan mainitsemiin vanhoihin kolikoihin, niin ne laitan sitten ihan omaan pussukkaan. Ja käsittelymetodini niille on erilainen ja jolla olen saanut ensin täysin tunnistamattomat lantit kohtuu hyvään kuntoon ja säilymäänkin sellaisena :)

Kuva