Kolikoitten yms kuljettaminen kotiin.

Keskustelua kaikesta muusta aarteenetsintään liittyvästä ja vaikka säästä kuin jo otsikoiduista aihepiireistä. Täällä voit kertoa vaikka muista harrastuksistasi.
Örkkelö
Viestit: 48
Liittynyt: 04 Huhti 2019, 21:43
Paikkakunta: Joutsa

Kolikoitten yms kuljettaminen kotiin.

Viesti Kirjoittaja Örkkelö » 20 Heinä 2019, 12:23

Nyt on kuljetus laatikko kolikoille sun muille napeille duunattu😀, boxi hommattu Tokmannilta ja tyynyt leikattu ite, pienemmät kolikot sujautetaan viiltoihin ja isoimmat mahtuu tyynyn alle, napitkin menee tyynyn alla hyvin eikä liiku mihinkään😋, minkäslaisia boxeja teillä on millä kuljetatte kolikot yms kotiin turvallisesti? Vai annatteko hukkua taskun syövereihin?😊
Kuva

Kuva

Kuva
Esko

Ukonvakka
Metallinetsijä
Viestit: 136
Liittynyt: 11 Helmi 2017, 13:41
Paikkakunta: Kanta-Häme

Re: Kolikoitten yms kuljettaminen kotiin.

Viesti Kirjoittaja Ukonvakka » 20 Heinä 2019, 14:12

Vanhat kupariset kolikot laitan pieneen suljettuun minigrip-pussiin ja hieman maa-ainesta mukaan. Tämä siitä syystä, että niiden pinta alkaa heti maastanoston jälkeen kuivumaan nopeasti, jonka seurauksena pintakupari alkaa pikkuhiljaa "rapista" pois varsinkin, jos kolikko pääsee hankautumaan jotakin kovaa vasten. Tämän seurauksena kolikon tunnistus voi olla myöhemmin vaikeaa. Minigrip-pussissa kolikon pintakosteus haihtuu hitaammin ja näin ollen kuparikolikon pinta säilyy todennäköisesti parempana kuin pelkästään housuntaskun tai keräilypussin pohjalla.
Etsintälaukun sisätaskussa suljetussa minigrip-pussissa kuparikolikot ovat tarpeeksi hyvässä turvassa. Sieltä ne voi kätevästi laittaa samaisessa pussukassa tarvittaessa säilytykseen jääkaappiin, jos niitä ei kerkiä/jaksa heti reissun päätteeksi ihmettelellä, putsailla tai tunnistaaa. Pesu vain viileällä vedellä ja irtolikaa voi koittaa putsata varovasti hammastikulla tai esim. pehmeällä hammasharjalla hellästi harjaten...ja kaikki tämä siis kuparikolikoille.

Muille kolikoille käy hyvin tuollainen tekemäsi kuljetusrasia...
~ deussilainen ~

Avatar
Tonkija69
Metallinetsijä
Viestit: 467
Liittynyt: 16 Marras 2017, 20:04
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Kolikoitten yms kuljettaminen kotiin.

Viesti Kirjoittaja Tonkija69 » 20 Heinä 2019, 23:21

Puistokolikoille olen tehnyt tyhjästä basilikapurkista (ks. kuva) tongintalaukkuun (SA) sopivan "sivusäästöpossun" (proto 2). Proto 1 oli sikäli puutteellinen, että korkissa oli pelkkä dremelillä tehty ura. Sen seurauksena löydöt putoilivat joskus maahan, kun kumarruin tonkimaan lisää. Lääke löytyi mylar-liuskasta, jonka pulttasin korkkiin kiinni niin että PYSYY KANS! ;)

Mitä tulee Ukonvakan mainitsemiin vanhoihin kolikoihin, niin ne laitan sitten ihan omaan pussukkaan. Ja käsittelymetodini niille on erilainen ja jolla olen saanut ensin täysin tunnistamattomat lantit kohtuu hyvään kuntoon ja säilymäänkin sellaisena :)

Kuva
"That's what I do: I dig and I find things" -- Game of Coins
Koneet: nox 800, Garrett Pro Pointer ja 300kg supermagneetti

Vastaa Viestiin