LUE FOORUMIN SÄÄNNÖT TÄSTÄ

Lue täältä aarremaanalla.com foorumin säännöt
Avatar
Panda
Site Admin
Viestit: 354
Liittynyt: 11 Tammi 2007, 18:34

LUE FOORUMIN SÄÄNNÖT TÄSTÄ

Viesti Kirjoittaja Panda » 11 Tammi 2007, 20:17

TERVETULOA AARTEENETSINNAN IHMEELLISEEN MAAILMAAN

Aarremaanalla.com on suomen ensimmainen vanhojen esineiden kuten kolikoiden, korujen ja muiden aarteiden etsintaan liittyva keskustelupalsta, jolla odotetaan pääasiassa keskustelua metallinpaljastinharrastukseen liittyvistä asioista. Moderaattorit valvovat näiden sääntöjen noudattamista. Sääntöjen perusteella kirjoituksia voidaan poistaa, ketjuja lukita ja kirjoitusoikeuksia peruuttaa joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Toivomme aktiivista osallistumista foorumilla kaytaviin keskusteluihin ja kuvien liittaminen posteihin enemman kuin toivottavaa. Kaikkihan me haluamma nayttaa ja nahda aarteet mita olemme loytaneet.

LAINSAADANTO

Seuraava teksti, eli lainsaadanto on kopioitu suoraan erinomaisen informatiivisilta sivuilta johon sivujen tekija antoi ystavallisesti luvan. Suosittelen kaymaan ensin seuraavalla sivustolla http://koti.mbnet.fi/mipe/metalli/index.html ja lukemaan sisallon ja taman jalkeen palaamaan foorumille.

Suomen lainsäädäntö asettaa omat rajoituksensa metallinetsinnän harrastamiselle. Metallinetsimen käyttöä ei ole laissa rajoitettu, mutta ennen kaivamiseen ryhtymistä on syytä olla selvillä muutamista seikoista. Tärkein niistä lienee muinaismuistolaki. Kiinteät muinaismuistot ovat lailla suojeltuja, eikä niihin tule kajota. Huomaa myös, että rauhoitettuja muinaismuistoja ei läheskään aina ole merkitty millään tavalla. Jos olet epävarma, tarkista tilanne museovirastosta ennen kaivamista!
Muinaismuistolakiin perustuen myös irtaimet muinaismuistot kuuluvat valtiolle. Irtaimia muinaismuistoja ovat mm. rahat, aseet ja työkalut. Jos löydetyn esineen ikä voidaan olettaa yli sadaksi vuodeksi, on esine toimitettava 'muinaistieteelliselle toimikunnalle', käytännössä siis museovirastolle. Mikäli löytämäsi esine ei ole erityisen harvinainen, niin todennäköisesti se palautetaan sinulle takaisin. Näin on tapahtunut ainakin vanhojen kolikoiden osalta. Lain suhteen olet selvillä vesillä, kun tarjoat aina vanhoja löytöjäsi museolle.
Muinaismuistolaki(295/1963) löytyy kokonaisuudessaan finlex:in sivuilta. Museoviraston sivuilta löytyy muuta mielenkiintoista tietoa aiheeseen liittyen.
Mikäli löytämäsi esine ei kuulu muinaismuistolain piiriin, on sitä käsiteltävä löytötavaralain (778/1988) mukaisesti. Löytötavaralaki on luettavissa edellä mainitulla finlex-sivustolla.
Jokamiehenoikeutta ei ole Suomen laissa määritelty, mutta kuoppien kaivaminen tuskin kuuluu oikeuksien piiriin. Kaikenlainen vahingon tekeminen toisen maalla on kiellettyä ja tiukan tulkinnan mukaan kuopan kaivaminen on sellaista. Kysy siis lupa maanomistajalta ennen kaivamisen aloittamista.


Tässä vaiheessa sinun on syytä käydä lukemassa seuraavat ohjeet tästä linkistä ja palata sitten lukemaan säännöt loppuun:

http://www.aarremaanalla.com/foorumi/vi ... ?p=196#196

FOORUMIN SAANNOT

§ Jokaisella käyttäjällä saa olla vain yksi tunnus. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita tunnuksia, tullaan hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan.

§ Kaikki viestit on kirjoitettava oikealle, niille tarkoitetulle alueelle. Kaikkea muuta -osioon voi kirjoittaa sellaisista aiheista, jotka eivät kuulu millekään varsinaiselle metallinpaljastinharrastus-osiolle.

§ Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla. Moderaattorit voivat tarvittaessa muuttaa ketjun otsikon vastaamaan aihetta.

§ Pyri kirjoittamaan mahdollisimman hyvää suomen kieltä kielioppisääntöjen mukaan. Täydellisyyttä emme vaadi, mutta muista välimerkit, isot alkukirjaimet ja kappalejaot.

§ Isojen kirjaimien toistuva käyttö on kiellettyä (HUUTAMINEN). Jos haluat korostaa sanaa, käytä foorumin tarjoamia tekstin muotoiluja, eli lihavointia, kursivointia tai alleviivausta. Käytä näitäkin harkiten, eli ydinsana tai kaksi, perusteellisen harkinnan jälkeen maksimissaan kokonainen lause.

§ Lainatessa toisen kirjoittajan tekstiä, lainaa vain kohta, jota haluat kommentoida. Pitkät lainaukset tekevät viesteistä pitkiä ja luettavuus kärsii.

§ Älä spämmää. Saman asian toistaminen tai ”one linerit” ovat kiellettyjä. Jätä kirjoittamatta, jos sinulla ei ole jotain uutta annettavaa keskustelulle. Pelkkä "Totta" tai "Samaa mieltä" kommentit eivät kehitä keskustelua mihinkään. Pelkkä hymiökään ei palvele keskustelun etenemistä.

§ Kaikki turha provosointi on kiellettyä. Jos joku provosoi, takaisin provosointi on yhtä kiellettyä.

§ Nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistäminen tai aiheeseen liittyvä vihjailu sekä arvuuttelu ovat poikkeuksetta äärimmäisen rangaistavia.

§ Mainostaminen on kiellettyä foorumilla.Moderaattoreilta voi kuitenkin kysya tahan mahdollisuutta.

§ Aiheet, jotka ovat moraalisesti arveluttavia tullaan moderoimaan äärimmäisen tarkasti tai lukitsemaan. Suomen lakia rikkovat tai lain rikkomiseen selkeästi yllyttävät keskustelut tullaan poistamaan. Muista myös tekijänoikeudet eli linkitä sen sijaan, että kopioisit toisen materiaalia palstalle.